Sari direct la conținut

Primarul Ineului ameninta ca va boicota alegerile europarlamentare fiindca Guvernul este incompetent. Edilul le promite cetatenilor ca va asfalta doua strazi pe an daca nu se prezinta la vot

HotNews.ro

Calin Abrudan, primarul liberal al orasului Ineu, ameninta ca va boicota alegerile europarlamentare de anul viitor daca Ministerul de Finante nu face un control financiar la firma Delphi, astfel incat Primaria sa poata incasa 25 de miliarde lei vechi, reprezentand cotele impozabile din salariile angajatilor companiei, potrivit publicatiei Glasul Aradului. Edilul spune ca asa cum in vara anului trecut le-a promis oamenilor ca va asfalta doua strazi pe an daca se prezinta la vot pentru demiterea presedintelui Basescu, tot asa, la alegerile europarlamentare, le va promite cetatenilor ca va asfalta alte doua strazi, dar de data aceasta celor care nu se vor prezenta la vot.

Abrudan acuza Guvernul USL de incompetenta deoarece Primaria Ineu are de primit de la o companie multinationala (Delphi) nu mai putin de 25 de miliarde de lei vechi, reprezentand cotele din salarii. Edilul sustine ca acesti bani pot fi virati in conturile administratiei locale doar dupa ce Ministerul de Finante va face un control de fond la compania Delphi.

„Am fost la Bucuresti si am luat legatura cu factorii de decizie in aceasta chestiune. Mi s-a spus ca sunt doar zece angajati la nivel national care trebuie sa se ocupe de doua mii de companii mari. Aproximativ 40% din sume trebuie sa se intoarca la administratia locala a localitatii in care firma are punctul de lucru sau sediul social. In cazul de fata, 40% inseamna aproximativ 2,5 sau trei milioane de lei (25 – 30 de miliarde de lei vechi), firma Delphi avand o medie de peste 4.500 de angajati. Ceea ce se intampla mi se pare a fi o dovada ca actualul Guvern este incapabil”, a declarat Abrudan citat de Glasul Aradului.

„Daca va fi cazul si situatia nu se va rezolva cat mai repede, vom boicota alegerile europarlamentare. In urma cu un an de zile am trimis cetatenilor o scrisoare deschisa, care a fost foarte discutata, in care le-am spus ca daca vin la vot o sa le asfaltez doua strazi in fiecare an. Acum va spun ca voi recurge la aceeasi procedura pentru alegerile europarlamentare, dar invers, daca nu ne dau banii, o sa le spun cetatenilor sa nu se prezinte la vot”, mai spune Calin Abrudan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro