Sari direct la conținut

Festivalul Anonimul in plina desfasurare

HotNews.ro

Festivalul de Film ANONIMUL a continuat joi, 12 august cu prezentarea urmatoarelor 2 filme din Competitia de Lungmetraj – Caravana Cinematografica, in regia lui Titus Muntean (in prezenta actorului Dorian Boguta) si a filmului Alamar, in regia lui Pedro Gonzales-Rubio (Mexic).

In Camping, seara a debutat cu proiectarea filmului polonez din Competitia de lungmetraj – Zero, in prezenta regizorului Pawel Borowski.

Principalul moment al serii a fost proiectia filmului Teenage Paparazzo in regia actorului american Adrian Grenier (HBO Entourage), urmata de sesiunea de Q&A sustinuta de producatorul filmului, Matthew Cooke.

Teeanage Paparazzo, documentar prezentat in premiera la Festivalul de la Sundance la inceputul acestui an, a avut a doua proiectie europeana la Festivalul ANONIMUL, dupa cea de la Karlovy Vary din iulie 2010.

Din momentul în care Austin Visschedyk, un paparazzo precoce de 13 ani, reuşeşte să prindă un cadru cu Adrian Grenier, viaţa lui se schimbă fără ca el să realizeze acest lucru.

Trecând de partea cealaltă a camerei de filmat, Grenier inversează rolurile cu tânărul paparazzo, în încercarea de a-i servi drept mentor adolescentului obsedat de atracţia lifestyle-ului hollywoodian.

Teenage Paparazzo trece dincolo de documentarul personal, schiţând o revoluţie culturală a obsesiei faţă de vedete, care a luat într-adevar naştere în Statele Unite, dar s-a extins succesiv pe întreg globul.

Matthew Cooke a asistat la proiectia filmului dupa care s-a alaturat celor cateva mii de spectatori din camping intr-o sesiune de Q&A moderata de Irina-Margareta Nistor, abordand teme precum lifestyle-ul hollywoodian, exploatarea reciproca dintre celebritati si paparazzi, dar si colaborarea sa cu Adrian Grenier.

Producatorul american va sustine si un workshop despre making docs, sambata, 14 august, incepand cu orele 16.00 in Complexul Cinema.

Programul serii a prezentat in plus noi calupuri de scurtmetraj fictiune, dar si filmul (0)07, Flashbacks of a Fool, cu cel mai recent agent 007, Daniel Craig in rolul principal, in regia lui Baillie Walsh.

Potrivit organizatorilor, vineri, 13 august, Competitia de lungmetraj continua in Complexul Cinema cu Vulpitele/ Foxes, regia Mira Fornayova (Slovacia- Cehia- Irlanda), in timp ce seara va fi dedicata HBO, cu prezentarea in premiera in Romania a filmului biografic Temple Grandin, nominalizat la nu mai putin de 15 premii Emmy (regia Mick Jackson) si a The Shukar Collective Project, in regia lui Matei-Alexandru Mocanu.

Editia a VII-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Institutului Cultural Roman, Consiliului Judetean Tulcea, Centrului Cultural American si Televiziunii Romane, producator asociat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro