Sari direct la conținut

Instalații vechi și de peste 70 de ani la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Managerul cere ca un echipaj al pompierilor să stea în permanenţă la spital

HotNews.ro
Instalații vechi și de peste 70 de ani la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Managerul cere ca un echipaj al pompierilor să stea în permanenţă la spital

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a cerut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş ca un echipaj al pompierilor să fie alocat în permanenţă acestei unităţi medicale, pentru a elimina stresul posibilităţii izbucnirii unui incendiu din cauza vechimii instalaţiilor.

El spune că în unele zone ale spitalului instalațiile sunt vechi din anii ’50.

  • ”Am făcut ieri o solicitare la ISU Timiş pentru a ne fi alocat un echipaj de pompieri, în permanenţă, însă deocamdată nu am primit un răspuns. Din câte am înţeles, durează două-trei zile pentru a primi acest răspuns.
  • Avem instalaţii vechi, în unele părţi ale spitalului, chiar şi din anul 1950. În alte zone ale spitalului sunt înnoite, însă există un stres.
  • Vrem să eliminăm acest stres şi să ne concentrăm doar pe actul medical. Am solicitat un echipaj de pompieri pentru o lună, o lună şi jumătate”, a declarat pentru News.ro medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Construirea actualei clădiri a Spitalului de Boli Infecţioase Timișoara, pavilionul vechi, cât şi a clădirii anexe, actuala farmacie a spitalului, a început în anul 1925. În 1932, pavilionul nou construit a avut ca destinaţie internarea bolnavilor cu boli transmisibile, inclusiv TBC.

Reamintim că Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a fost mistuită vineri de un incendiu puternic în care au murit 7 pacienți.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro