Sari direct la conținut

Cine sunt congresmenii democrați care îi cer lui Joe Biden să renunțe la prezidențiale

HotNews.ro
Un număr din ce în ce mai mare de democrați din Congresul SUA îi cer președintelui democrat Joe Biden să pună capăt candidaturii sale pentru realegerea în funcția de președinte, după prestația ezitantă de la dezbaterea împotriva rivalului republican Donald Trump, potrivit Reuters.
Angie Craig , Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia
Angie Craig , Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

În timp ce mulți parlamentari și-au exprimat nemulțumirea cu privire la continuarea candidaturii lui Biden, în vârstă de 81 de ani, – iar alții au susținut cu fermitate planurile președintelui în exercițiu – iată o listă a celor care i-au cerut public și direct lui Biden să nu mai candideze.

ADAM SMITH

Smith a declarat duminică, în cadrul unei reuniuni cu ușile închise a democraților din Camera Reprezentanților, că este de părere că este timpul ca Biden să își încheie campania, potrivit unei surse familiarizate cu observațiile sale. El a subliniat acest lucru într-un interviu acordat CNN luni, spunând: „Cred că avem nevoie de o alegere diferită dacă vrem să îl putem învinge pe Donald Trump”.

LLOYD DOGGETT

Doggett, membru al Camerei Reprezentanților din SUA dintr-un district democrat sigur din Texas, a fost primul democrat din Congres care a cerut ca Biden să demisioneze.

„Președintele Biden a continuat să se afle substanțial în urma senatorilor democrați în statele cheie și în majoritatea sondajelor a rămas în urma lui Donald Trump”, a declarat Doggett într-o declarație. „Am sperat că dezbaterea va oferi un impuls pentru a schimba acest lucru. Dar nu a fost așa”.

RAUL GRIJALVA

Grijalva, un liberal care reprezintă un district din sudul Arizonei de-a lungul graniței cu Mexicul, a declarat pentru New York Times că este timpul ca Biden să își încheie campania, spunând: „Dacă el este candidatul, îl voi sprijini, dar cred că aceasta este o oportunitate de a căuta în altă parte”. Reprezentanții lui Grijalva nu au răspuns la solicitările de comentarii.

SETH MOULTON

Moulton a lăudat serviciul lui Biden pentru țară, dar i-a cerut să urmeze „pașii lui George Washington și să se dea la o parte pentru a lăsa noi lideri să se ridice și să candideze împotriva lui Donald Trump”, a declarat democratul care reprezintă un district din Massachusetts.

MIKE QUIGLEY

Un moderat din Illinois, Quigley a declarat pentru MSNBC că Biden trebuie să se dea la o parte și „să lase pe altcineva să facă asta” sau riscă „o catastrofă totală”.

ANGIE CRAIG

Craig, a cărei circumscripție este considerată o prioritate absolută pentru republicani pentru a o recâștiga în noiembrie, a fost primul titular dintr-un district extrem de competitiv care a cerut ca Biden să se retragă.

„Având în vedere ceea ce am văzut și am auzit de la președinte în timpul dezbaterii de săptămâna trecută din Atlanta, împreună cu lipsa unui răspuns energic din partea președintelui însuși după acea dezbatere, nu cred că președintele poate face campanie și câștiga în mod eficient împotriva lui Donald Trump”, a declarat Craig.

INTERVIURILE HotNews.ro