Sari direct la conținut

Suedia arestează două persoane suspectate că transportau un dispozitiv exploziv în gara centrală din Stockholm

HotNews.ro
Politia suedeza, Foto: Adam Ihse-TT / Shutterstock Editorial / Profimedia
Politia suedeza, Foto: Adam Ihse-TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Două persoane – o femeie şi un bărbat – au fost arestate miercuri seară în gara centrală din capitala suedeză Stockholm, fiind bănuite că transportau o încărcătură explozivă, a anunţat joi parchetul suedez, citat de AFP și Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, şi femeia, în vârstă de 35 de ani, sunt „suspectaţi de încălcarea legislaţiei privind produsele inflamabile şi explozibilii, în formă agravată, şi de pregătirea distrugerii de bunuri”, a declarat Carolina Frohm, procurorul însărcinat cu ancheta în acest caz.

Eventuala decizie de plasare a celor doi în arest preventiv va fi luată până sâmbătă la prânz, ora locală (ora 10:00 GMT).

Poliţia a izolat o parte a gării miercuri seară şi a fost chemată o echipă de genişti.

Potrivit cotidianului Aftonbladet, bărbatul şi femeia urmau să se deplaseze către nordul Suediei, având ascunsă în rucsac o bombă artizanală. Asupra lor au mai fost găsite droguri şi un cuţit.

În acest an, în Suedia au avut loc 54 de explozii şi au fost consemnate 79 de cazuri de pregătire a unei deflagraţii, conform datelor poliţiei suedeze. Un număr mare dintre aceste explozii sunt legate de conflictele între bandele infracţionale, în special în oraşele Malmo, Goteborg şi Stockholm.

Poliția suedeză nu a oferit deocamdată detalii despre identitatea persoanelor arestate.

INTERVIURILE HotNews.ro