Sari direct la conținut

Joe Biden și testul major din această noapte / Față în față cu presa la summitul NATO

HotNews.ro
Joe Biden și testul major din această noapte / Față în față cu presa la summitul NATO
Joe Biden. FOTO: Evan Vucci / AP / Profimedia

După prestația slabă din dezbaterea televizată cu Trump, cu fiecare cuvânt pe care îl rostește, cu fiecare pas pe care îl face, președintele Joe Biden este acum sub lupă, potrivit Reuters.

Următorul său test important va avea loc joi, când Biden va susține o conferință de presă la summitul NATO, prima dată când se va confrunta singur cu presa din noiembrie. El a susținut conferințe de presă cu liderii din Ucraina, Kenya și Japonia în 2024.

Biden, în vârstă de 81 de ani, va răspunde la un număr nespecificat de întrebări din partea reporterilor, în cadrul unui eveniment care se așteaptă să dureze aproximativ la fel de mult ca cel din noiembrie, care a durat 21 de minute. Conferința va începe la ora 01:30, ora României.

În cele două săptămâni de la dezbaterea din 27 iunie, Biden a avut o altă prestație dezamăgitoare într-un interviu pentru ABC News, consolidând îngrijorările unor democrați cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe rivalul republican Donald Trump în alegerile din 5 noiembrie sau de a servi încă patru ani.

Dar Biden a participat, de asemenea, la o gamă largă de evenimente publice fără nicio greșeală, inclusiv opriri de campanie în Carolina de Nord, New York, New Jersey, Pennsylvania, Wisconsin și Virginia.

Un discurs bine orchestrat și energic la summitul NATO de marți s-a încheiat cu Biden punând cu grijă Medalia prezidențială a libertății la gâtul secretarului general Jens Stoltenberg, spre ușurarea colegilor democrați și a personalului Casei Albe.

„Partidul Democrat ar fi aruncat în tumult”

Fiecare apariție a lui Biden va fi examinată, în permanență, au declarat analiștii. Examinarea are loc în timp ce Trump, în vârstă de 78 de ani, continuă să repete neadevăruri, inclusiv faptul că a câștigat alegerile din 2020, în discursuri uneori incoerente.

Larry Sabato, șeful Centrului pentru Politică al Universității din Virginia, a declarat că Biden se află într-un teritoriu „extrem de neobișnuit” pentru un președinte american.

„Dacă este vorba de o mică greșeală, un cuvânt sau ceva, cred că oamenii ar trece cu vederea. Dar dacă există ceva apropiat de ceea ce am văzut la dezbatere, Partidul Democrat ar fi aruncat în tumult”, a spus Sabato.

Orice schimbare ar putea avea loc în câteva săptămâni. Democrații organizează o convenție virtuală la sfârșitul lunii iulie pentru a-l nominaliza pe Biden înainte de nominalizarea oficială la Convenția DNC din Chicago, care începe la 19 august.

INTERVIURILE HotNews.ro