Sari direct la conținut

Rezultate finale BAC 2024: Notele după contestații, au fost publicate

HotNews.ro
Rezultate finale BAC 2024: Notele după contestații, au fost publicate
Candidati la examenul de Bacalaureat privesc rezultatele- FOTO: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Rezultatele finale de la BAC 2024 au fost afișate vineri, notele după contestații la examenul de Bacalaureat 2024 fiind publicate în centrele de examen şi online.

UPDATE 13:02 Rezultatele finale la Bacalaureat 2024 au reapărut pe site-ul oficial.

UPDATE 12:56: Ministerul Educației a transmis următorul mesaj pe grupul de comunicare cu mass-media: „Este posibil ca unele browsere (i.e.: chrome) sa nu afiseze din cauza cache-ului. In cazul asta, fie goliti acel cache, fie utilizati Explorer, Opera etc.“.

UPDATE 12:09: Rezultatele finale la BAC 2024 au fost publicate vineri pe bacalaureat.edu.ro.

La momentul actualizării articolului, rezultatele erau publicate. Acum, site-ul edu.ro se confruntă cu probleme tehnice și nu apar în toate serverele.

Rezultatele inițiale la BAC 2024 fuseseră publicate luni de Ministerul Educației pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Potrivit datelor furnizate de minister, rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2024, înainte de contestații, a fost de 76,4%, cea mai mare din ultimii 10 ani și în creștere față de 2023, cu 3,6%.

Ceea ce înseamnă că 99.371 dintre candidații înscriși au promovat probele susținute.

Notele elevilor la Bacalaureat 2024 sunt anonimizate, fiecare candidat la această sesiune de Bac trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele de la probele scrise.

Elevii care au fost nemulțumiți de note au putut face contestație. Candidaţii care au contestat rezultatul iniţial al evaluării au trebuit să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele inițiale de la BAC 2024 pentru fiecare județ în parte:

INTERVIURILE HotNews.ro