Sari direct la conținut

Jandarm atacat cu toporul la Săcele. Agresorul a fost oprit cu focuri de armă

HotNews.ro
Pistol cu gloante, Foto: Freepik
Pistol cu gloante, Foto: Freepik

Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Săcele, care ar fi ameninţat un jandarm cu un topor, a fost rănit, sâmbătă, de un poliţist, care a tras două focuri de armă în direcţia acestuia, a transmis IPJ Braşov, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, cei doi – jandarmul şi poliţistul – interveniseră într-un conflict între vecini, la care participa şi tânărul de 36 de ani.

Bărbatul rănit a fost preluat de către un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

„La data de 13 iulie, în jurul orei 12:45, IPJ Braşov a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în municipiul Săcele, se află în desfăşurare o stare conflictuală între vecini, cu potenţial de escaladare. La faţa locului a intervenit, în primă instanţă, un echipaj, format dintr-un poliţist şi un jandarm, moment în care un bărbat, în vârstă de 36 de ani, implicat în conflict, a ieşit cu un topor, ameninţând forţele de ordine.

Având în vedere pericolul iminent (manifestat inclusiv prin ridicarea toporului cu intenţia vădită de a lovi un jandarm), agentul de poliţie a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, urmat de două focuri, în direcţia agresorului”, se arată într-o informare transmisă de IPJ Braşov.

Ulterior, în scopul aplanării conflictului şi a prevenirii escaladării acestuia, în sprijinul primului echipaj au intervenit, de urgenţă, alţi poliţişti şi jandarmi.

„Prin intervenţia promptă a poliţistului, viaţa colegului de la jandarmi a fost salvată. Poliţiştii continuă cercetarea la faţa locului, sub coordonarea procurorului de caz, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului”, a precizat IPJ Braşov.

INTERVIURILE HotNews.ro