Sari direct la conținut

Când vor primi pensionarii deciziile de recalculare. Anunțul făcut de ministrul Muncii

HotNews.ro
Bani, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Bani , Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat duminica aceasta care este stadiul implementării noii legi a pensiilor. Oficialul a precizat că în urma recalculărilor nicio indemnizație nu va scădea și că în curând pensionarii vor primi deciziile.

„Colegii de la Casa Naţională de Pensii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensii, asta înseamnă că în acest moment toate datele sunt în sistemul informatic. (..) Sunt în plin proces de recalculare, colegii de la casele teritoriale de pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare”, a declarat ministrul Muncii, la România TV, scrie News.ro.

Simona Bucura Oprescu a precizat că, în urma discuţiilor cu partenerii de la Poşta Română, cu colegii de la Casa de Pensii, cu asociaţiile de pensionari, concluzia la care au ajuns este că mai eficient este să nu trimită decizie de recalculare cu decizie de recalculare, ci să trimită toate deciziile, înainte de 1 septembrie.

Întrebată când vor fi trimise aceste decizii, ministrul a spus: „Deciziile de recalculare vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari. În septembrie ajunge pensia recalculată în baza principiilor noii legi a pensiilor”.

Ministrul a prezentat şi plicul pe care pensionarii îl vor primi cu decizia de recalculare a pensiei în baza noii legi, precizând că este „un formular cât mai simplu realizat de cei de la Casa Naţională de Pensii, pentru ca fiecare pensionar să poată verifica uşor aceste date”.

Întrebată dacă există situaţii în care pensia va scădea, Simona Bucura Oprescu a spus: „Important este ca fiecare pensionar să ştie că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”.

INTERVIURILE HotNews.ro