Sari direct la conținut

Noi alerte de urși. Unul a fost văzut pe un traseu popular din Munții Ciucaș, iar pentru altul s-a emis alertă RO-Alert

HotNews.ro
urs brun, Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
Urs brun, Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Un urs a fost văzut luni dimineaţă în pasul Bratocea, în zona de nord a judeţului Prahova, într-un loc intens frecventat de oameni, care este punctul de plecare spre Vârful Ciucaş pe unul dintre cele mai populare trasee din Munţii Ciucaş. Tot atăzi, locuitorii din municipiul Câmpina au primit un mesaj RO-Alert pentru a fi avertizați de prezența unui urs care a fost văzut pe drumul județean.

„Atenţie! A fost semnalată prezenţa unui urs în pasul Bratocea, locul de plecare al unui traseu foarte frecventat, spre vârful Ciucaş. Ursul este atras de gunoaiele lăsate în pas şi nu are frică de om”, au transmis luni, salvamontiştii din Cheia, judeţul Prahova, potrivit News.ro.

Aceştia au şi câteva recomandări pentru turiştii aflaţi în zonă: „Dacă îl întâlniţi, nu-l hrăniţi, nu încercaţi să va apropiaţi pentru fotografii şi nu aruncaţi cu obiecte pentru a-l alunga”.

În cazul ursului din Câmpina, autoritățile au emis mesaj RO-Alert, iar reprezentanţii ISU au precizat că o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul Câmpina a fost trimisă în zonă.

Persoanele care observă prezenţa animalului sunt sfătuite să semnaleze acest lucru autorităţilor şi să ia în calcul faptul că este un animal sălbatic ce poate fi periculos.

INTERVIURILE HotNews.ro