Sari direct la conținut

Bucureștenii pot vedea în timp real, pe telefon, cât de aglomerat este autobuzul sau tramvaiul pe care îl așteaptă

HotNews.ro
Bucureștenii pot vedea în timp real, pe telefon, cât de aglomerat este autobuzul sau tramvaiul pe care îl așteaptă

Persoanele care circulă cu autobuzele și tramvaiele Societății de Transport București (STB) pot vedea în timp real cât de aglomerat este autobuzul pe care îl așteaptă, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris și autobuzele electrice și Mercedes Hibrid și Otokar au fost montate numărătoare de călători, iar datele ajung direct în aplicația Google Maps. 

„De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun. Astfel, pot afla dinainte cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în stație”, a anunțat Nicușor Dan. 

Fiecare autobuz sau tramvai este dotat cu mai multe numărătoare de călători, care transmit mai departe datele cu privire la gradul de ocupare către Google Maps. 

„Această funcție este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar. În aplicație, pe lângă gradul de încărcare, sunt indicate și poziția vehiculului și timpii de așteptare. Suntem singurul oraș din România cu această funcție disponibilă”, a mai scris, pe Facebook, Nicușor Dan. 

Aproape 28% dintre mijloacele de transport ale STB, programate să iasă pe traseu în luna iulie, nu au aer condiționat, potrivit unui răspuns transmis de STB la solicitarea HotNews.ro. Mai exact, din cele 1.323 de vehicule din parcul STB, au aer condiționat doar 962. Cea mai bună situație este la troleibuze, autobuze, iar cea mai rea la tramvaie.

INTERVIURILE HotNews.ro