Sari direct la conținut

Un polițist l-a văzut pe atacator pe acoperiș înainte de a trage în Donald Trump, dar nu a putut să îl oprească

HotNews.ro
Un polițist l-a văzut pe atacator pe acoperiș înainte de a trage în Donald Trump, dar nu a putut să îl oprească
Atacatorul lui Donald Trump, inainte să fie împușcat / Sursă foto: TMZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tânărul care a tras asupra fostului președinte Donald Trump și l-a rănit la ureche sâmbătă, în timpul unui miting electoral deșfășurat în Butler, Pennsylvania, a fost zărit pe acoperiș de un polițist cu puțin timp înainte de atac.

Chiar înainte ca bărbatul să deschidă focul, el s-a confruntat cu un ofițer de poliție care nu a reușit să îl neutralizeze, a declarat șeriful comitatului Butler, Michael T. Slupe, într-un interviu acordat duminică publicației The Washington Post.

Slupe a declarat că un ofițer din Butler s-a ridicat suficient de sus pentru a se uita pe acoperișul clădirii adiacente mitingului, iar atacatorul s-a întors și l-a țintit.

Deoarece ofițerul era agățat de marginea acoperișului, a spus Slupe, acesta nu avea arma în mână și a căzut la pământ.

„A dat drumul pentru că nu voia să fie ucis”, a spus Slupe.

În acel moment, atacatorul a început să tragă asupra mulțimii, a declarat șeriful.

Slupe a declarat că ofițerul de poliție a mers să examineze acoperișul pe baza unei solicitări a forțelor de ordine de a încerca să identifice un individ suspect văzut în apropierea mitingului.

El a spus că nu știe dacă solicitarea a venit din partea unei agenții federale, de stat sau locale.

„Așa că poliția a răspuns pentru a încerca să găsească individul, a cercetat zona, dar nu l-a găsit, așa că a spus: „Ei bine, hai să încercăm acoperișul””.

„Ar fi trebuit să fiu mort”. Gestul făcut de Donald Trump despre care spune că i-a salvat viața

Atacatorul identificat ca Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani, era din Bethel Park, Pennsylvania și apărea ca republican în registrele electorale ale statului.

În timpul discursului lui Trump, s-au auzit focuri de armă și, aflat pe scenă, fostul președinte a fost imediat înconjurat și protejat cu trupurile lor de către agenții Secret Service.

Rănit la o ureche, care sângera, Donald Trump a salutat mulțimea cu pumnul ridicat în aer în timp ce era coborît, pe picioare, și dus la convoiul de mașini care l-a transportat la spital.

„Nu ar fi trebuit să fiu aici, ar fi trebuit să fiu mort”, a declarat Donald Trump pentru NYP, în timpul unui interviu acordat la bordul avionului său în zbor spre Milwaukee, pentru convenţia Partidului Republican, unde ar urma să fie confirmat drept candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale.

Republicanul a afirmat că dacă el nu ar fi aplecat puţin capul spre dreapta pentru a privi o imagine proiectată spre public cu privire la imigranţii ilegali, el ar fi fost mort, transmite cotidianul conservator.

„Din noroc sau datorită lui Dumnezeu, mulţi spun că datorită lui Dumnezeu, mai sunt încă aici”, a declarat Donald Trump.

INTERVIURILE HotNews.ro