Sari direct la conținut

Serbia: Autorul atacului cu arbaleta din fața ambasadei israeliene a acționat singur / Un sârb convertit la islam

HotNews.ro
Mașină de poliție din Serbia, Foto: DreamsTime
Mașină de poliție din Serbia, Foto: DreamsTime

Autorul atacului cu arbaleta din fața ambasadei israeliene din Belgrad, la 29 iunie, a fost un extremist care a acționat singur, fără nicio complicitate externă, a declarat luni ministrul sârb de interne, potrivit AFP.

La 29 iunie, un polițist aflat de serviciu în fața ambasadei israeliene a fost rănit de un tir cu arbaleta, înainte de a deschide focul asupra atacatorului și de a-l ucide.

„Nicio organizație străină nu a fost identificată în pregătirea actului terorist” și autorul atacului nu a avut niciun complice, a declarat presei ministrul de interne Ivica Dacic.

Atacatorul aparținea mișcării wahhabite, o ramură ultraconservatoare a islamului, dominantă în Arabia Saudită și ai cărei adepți se regăsesc în numeroase țări, a adăugat Dacic, relatând despre anchetă.

Serviciile de securitate continuă să monitorizeze activitățile acestora în Serbia, a spus ministrul.

Dacic identificase anterior atacatorul ca fiind un sârb convertit la islam care se mutase la Novi Pazar, un oraș din sudul Serbiei cu o istorie a creștinismului ortodox și, de asemenea, a islamului în timpul erei otomane.

Prim-ministrul Milos Vucevic a condamnat un „atac terorist odios”.

În urma atacului, Serbia a fost plasată în stare de alertă roșie, cu o prezență sporită a poliției, ceea ce a condus la o serie de arestări și percheziții în diverse locații.

Foto: DreamsTime

INTERVIURILE HotNews.ro