Sari direct la conținut

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade Richter a lovit o regiune din Chile

HotNews.ro
Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade Richter a lovit o regiune din Chile
Santiago de Chile Foto:: Matias Basualdo / AP / Profimedia

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs joi în regiunea Antofagasta din Chile, a anunțat Centrul seismologic euro-mediteranean, citat de Reuters.

Sistemul american de avertizare în caz de tsunami a declarat că nu a existat niciun risc de tsunami în urma cutremurului, care a fost localizat la aproximativ 20 km sud de San Pedro de Atacama, potrivit Serviciului național de prevenire și răspuns în caz de dezastre din Chile (SENAPRED).

Nu au fost raportate pagube imediate, potrivit autorităților din Chile.

Cu toate acestea, SENAPRED a precizat că verifică „posibilele daune provocate persoanelor, alterarea serviciilor de bază sau a infrastructurii ca urmare a acestui cutremur”.

„Am comunicat deja cu delegatul regional și, până în prezent, nu există rapoarte privind daune majore, dar echipele colectează informații”, a declarat președintele chilian Gabriel Boric pe contul său de X.

Chile s-a confruntat de-a lungul istoriei cu cutremure puternice, inclusiv unul de 8,3 grade care s-a produs în 2015 și a ucis cel puțin 13 persoane și a produs numeroase pagube.

INTERVIURILE HotNews.ro