Sari direct la conținut

Procurori au găsit noi rămășițe umane, în cazul cuplului ucigaș din județul Vaslui. Nu exclud o a treia crimă

HotNews.ro
Procurori au găsit noi rămășițe umane, în cazul cuplului ucigaș din județul Vaslui. Nu exclud o a treia crimă

Procurorii vasluieni au început, în această dimineață, căutările pentru o altă victimă a concubinilor din Pungești care au ucis un bărbat și i-au ascuns trupul într-un geamantan, iar ieri mărturiseau și o a doua crimă, a unei femei dispărute acum aproape un an. În urma căutărilor, autoritățile au găsit noi rămășițe umane și urmează ca analizele să stabilească dacă aceste aparțin unei a treia victime sau sunt alte fragmente din cea de-a doua.

Inițial, surse din anchetă au declarat că merg pe pista unei a treia victime a cuplului și au pornit căutările într-o pădure aflată la aproximativ patru kilometri de satul Pungesti.

Polițiștii au găsit la marginea pădurii noi rămășițe umane și au luat în calcul ca acestea să aparțină unei femei din județul Bacău, dată dispărută de familie. Ulterior însă, au ajuns la concluzia că fragmentele osoase ar aparține tot celei de-a doua victime, ancheta scoțând la iveală că femeia din Bacău este în viață.

„Certitudinea privind identitatea și numărul victimelor va fi stabilita în urma expertizei ADN și antropologice”, au anunțat anchetatorii, care sunt încă la fața locului și perie zona. Locul unde au fost descoperite vineri rămășițele umane este unul greu accesibil, cu vegetație densă.

Șeful IPJ Vaslui susține însă că nu este exclusă ipoteza celei de-a treia victima.

Poliția a început de dimineață căutările pentru a treia victimă
Poliția a început de dimineață căutările în pădurea de lângă Pungești. Foto: Simona Voicu / HotNews

Informațiile vin după ce joi rămășițele osoase și îmbrăcămintea celei de-a doua victime au fost găsite într-o pădure dintr-o comună din apropiere. Bărbatul suspectat a indicat locul, a precizat, pentru HotNews.ro, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Este vorba de o femeie a cărei dispariție a fost reclamată la poliție în luna august anul trecut.

Descoperirea de joi a venit la trei zile distanță de la cadavrul găsit într-un geamantan în aceeași localitate.

Autorii crimei, un localnic din Pungești, în vârstă de 32 de ani, și concubina acestuia, o femeie de 27 de ani, au fugit din localitate, după ce au abandonat valiza cu victima. Au fost găsiți la Brașov de polițistul Marian Godină și colegii săi.

Suspecții crimelor au fost prinși miercuri. Foto: Poliția Română

La audieri, bărbatul de 32 de ani a susținut că a atacat victima pentru că ar fi încercat să o violeze pe concubina sa. Inițial, procurorii au solicitat arestarea preventivă doar a bărbatului. Ulterior, după audieri și administrarea de noi probe, a fost pusă sub acuzație și arestată și partenera acestuia. Anchetatorii au stabilit că victima a fost ucisă în locuința acestora, iar hainele i-au fost incendiate.

Anchetatorii bănuiesc că în locuința inculpaților aveau loc acte de prostituție și că bărbatul din județul Bacău sosise la Pungești pentru a întreține relații sexuale contracost. De altfel, șoferul care a condus victima din Bacău la locuința autorilor din Pungești a confirmat, la audieri, că pe durata călătoriei victima i-ar fi mărturisit acest lucru. Cadavrul victimei a fost găsit complet dezbrăcat în geamantanul aruncat la marginea unui drum.

Au mărturisit a doua crimă la audieri

Anchetatorii au continuat audierile pentru a stabili întreaga situație, fără să bănuiească o clipă că autorul crimei va mărturisi o nouă faptă.

„Urmare a audierilor desfășurate ieri, au rezultat date cu privire la o altă presupusă faptă de omor comisă probabil în august 2023. În cursul dimineții, organele de cercetare penală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, s-au deplasat în zona indicată, o zonă împădurită din proximitatea comunei Gârceni, unde au fost găsite rămășițe osoase ce par a fi umane și articole de încălțăminte și îmbrăcăminte ale victimei, o femeie de 51 de ani, din Pungești, dispărută din august 2023. Cei doi bănuiți de comiterea omorului, un bărbat de 32 de ani și o femeie de 27 de ani, sunt deja arestați preventiv pentru comiterea unei infracțiuni de omor-speța cu geamantanul”, a precizat pentru HotNews.ro, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Femeia despre care cei doi concubini au recunoscut că au ucis-o este din localitatea Pungești. Familia sa a reclamat dispariția în luna august anul trecut, când femeia nu s-a mai întors acasă de la oficiul poștal unde a mers să ridice o sumă de bani trimisă de soț și de fiu din străinătate.

Soțul femeii susține că aceasta obișnuia să meargă la locuința celor doi concubini și că a aflat după ce s-a întors în țară că acolo era ademenită să întrețină relații sexuale cu diverși bărbați.

INTERVIURILE HotNews.ro