Sari direct la conținut

Zeci de morți și persoane dispărute după ploi torențiale în China. VIDEO

HotNews.ro
O secțiune prăbușită a unui pod în Shangluo, provincia Shaanxi din nordul Chinei, pe 20 iulie 2024. Prăbușirea podului a fost cauzată de ploile torențiale. Foto: CNS / AFP / Profimedia
O secțiune prăbușită a unui pod în Shangluo, provincia Shaanxi din nordul Chinei, pe 20 iulie 2024. Prăbușirea podului a fost cauzată de ploile torențiale. Foto: CNS / AFP / Profimedia

Ploile torenţiale din China au provocat moartea a cel puţin 20 de persoane şi alte zeci de oameni sunt dați dispăruţi, în special în urma prăbuşirii unui pod după o viitură puternică, relatează AFP.

Zone extinse din nordul şi centrul Chinei sunt afectate de marți de ploi torenţiale, care au provocat inundaţii şi pagube materiale importante.

Un pod de autostradă peste un râu s-a prăbuşit vineri seara „din cauza unor averse bruşte, urmate de o viitură”, la Shangluo, în provincia Shaanxi, a transmis sâmbătă agenţia oficială de presă, Xinhua. Bilanţul este de 12 morţi şi peste 30 de dispăruţi.


Sâmbătă, o furtună violentă a antrenat, de asemenea, o creştere bruscă a nivelului apei la Ya’an, un oraş din provincia de munte Sichuan, în sud-vestul ţării, cu un bilanţ iniţial de peste 30 de dispăruţi.

Patru dintre ei au fost salvaţi şi au fost găsite corpurile altor opt.

Televiziunea naţională a difuzat imagini cu podul avariat din provincia Shaanxi: o secţiune cu trei benzi se află acum în apele unui râu, în timp ce structura pare să fi rezistat în celălalt sens de circulaţie. Este vizibil un curent puternic.

Potrivit primelor elemente de anchetă, 17 maşini şi opt camioane au căzut în râu, a raportat Xinhua, ceea ce stârneşte temeri de înrăutăţire a bilanţului.

În mai, prăbuşirea unei autostrăzi după ploi abundente în sudul Chinei au făcut 48 de morţi.

Potrivit CCTV, preşedintele chinez Xi Jinping a cerut „eforturi totale” de salvare şi asistenţă pentru a proteja vieţile şi bunurile celor afectaţi, precum şi pentru a asista familiile victimelor.

INTERVIURILE HotNews.ro