Sari direct la conținut

VIDEO Trump, dezlănțuit la primul miting după atentat: „S-a întors împotriva lui Biden ca un câine. E nebună ca o ploşniţă”

HotNews.ro
Candidatul republican la președinție, Donald Trump, vorbește la un miting de campanie, sâmbătă, 20 iulie 2024, în Grand Rapids, Michigan. Sursă foto: Evan Vucci / AP / Profimedia
Candidatul republican la președinție, Donald Trump, vorbește la un miting de campanie, sâmbătă, 20 iulie 2024, în Grand Rapids, Michigan. Sursă foto: Evan Vucci / AP / Profimedia

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, Donald Trump, a participat sâmbătă la primul său miting de campanie după ce a scăpat cu viaţă dintr-o tentativă de asasinat împotriva sa, în urmă cu o săptămână, şi a profitat de ocazie pentru a-i ironiza pe democraţi şi a o compara pe fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu un câine, informează Reuters.

După ce a făcut apel, pentru scurt timp, la unitate naţională, la începutul acestei săptămâni, Trump a revenit de atunci la tacticile sale obişnuite de campanie, folosind un limbaj insultător pentru a-şi ataca adversarii şi repetând o serie de afirmaţii false despre imigraţie, economie şi fraudă electorală, toate acestea fiind de altfel elemente majore al discursului său de sâmbătă, notează Reuters și Agerpres.

Trump l-a ironizat în mod repetat pe preşedintele democrat Joe Biden ca fiind slab, şi i-a luat în derâdere pe democraţii de rang înalt, inclusiv pe Pelosi, pentru că au încercat să-l convingă pe Biden să se retragă din cursa electorală şi să renunţe să mai vizeze obţinerea unui al doilea mandat prezidenţial.

Număr mare de polițiști la primul miting după tentativa de asasinat

A existat o prezenţă puternică a poliţiei la mitingul lui Trump din Grand Rapids, statul Michigan, de sâmbătă, cu agenţi la fiecare colţ de stradă.

Ofiţeri ai Secret Service au fost poziţionaţi pe balcoanele cele mai de sus din Arena Van Andel, ceea ce le-a oferit o bună panoramă asupra mulţimii din interior.

Proaspăt venit de la convenţia republicană din Milwaukee, unde şi-a consolidat controlul asupra Partidului Republican, Trump a apărut la Grand Rapids cu noul său partener de tandem, senatorul J.D. Vance din Ohio. Ei au urcat pe scenă în primul lor eveniment de campanie împreună, fiind sprijiniţi de întregul Partid Republican.

https://youtube.com/watch?v=oZRPL82YRr4%3Fsi%3Djg43jJbCuJRV2pzi

Democraţii „au câteva probleme. Nr. 1, ei habar nu au cine este candidatul lor”, a spus Trump, în timp ce persoanele prezente la mitingul de campanie râdeau şi făceau glume. „Omul ăsta se duce şi primeşte voturi şi acum vor să i le ia”, a adăugat el, după ce liderul de Casa Albă s-a confruntat cu apeluri din partea unor democraţi importanţi de a pune capăt candidaturii sale.

Referindu-se la Pelosi, Trump a spus: „S-a întors împotriva lui ca un câine. E nebună ca o ploşniţă”.

Biroul lui Pelosi nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta declarațiile lui Trump.

Rugat să comenteze faptul că Trump a spus despre Pelosi că s-a întors împotriva lui Biden ca un câine, Steven Cheung, un purtător de cuvânt al campaniei Trump, a scris: „Hahahahahahaha”.

Sondajele de opinie arată o cursă strânsă între Trump şi Biden la nivel naţional, dar Biden se află în urma lui Trump în statele cheie, iar acest lucru va determina cel mai probabil câştigătorul scrutinului din noiembrie, remarcă Reuters.

INTERVIURILE HotNews.ro