Sari direct la conținut

Vremea se răcește brusc. Temperaturi mai mici cu peste 10 grade, de miercuri

HotNews.ro
Vremea se răcește brusc. Temperaturi mai mici cu peste 10 grade, de miercuri
Peisaj de vara (foto Vlad Barza)


Meteorologii anunță că, după mai multe valuri de caniculă, temperaturile vor scădea brusc în a doua parte a acestei săptămâni și vor fi mai mici cu peste 10 grade Celsius, inclusiv în București. În mare parte a țării, vor fi perioade cu ploi torențiale.

Marți, Bucureștiul și zece județe din sudul țării se află, pentru a doua zi la rând, sub cod galben de val de căldură persistent, cu temperaturi de până la 36 de grade.

De miercuri, însă, temperaturile vor scădea brusc, iar în locul caniculei vin ploile în majoritatea zonelor țării, a declarat la Digi24 directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

„Mai rămânem pe un fond de vreme caldă astăzi (…), însă de mâine vremea va fi instabilă, se va răcori chiar și în partea de sud-est a țării, astfel încât temperaturile la nivelul întregii țări să se situeze între 22 și 28, cel mult 29 de grade. În Capitală va fi o maximă în jurul a 27 de grade. Vorbim și de fenomene de instabilitate în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cu căderi de grindină și cantități de apă care pot depăși 25-35 de litri pe metru pătrat”, a explicat meteorologul.

Ea a spus că turiștii care merg pe litoral vor putea totuși să facă plajă, deoarece vor fi averse scurte, iar temperaturile maxime vor fi în jur de 25 de grade.

INTERVIURILE HotNews.ro