Sari direct la conținut

VIDEO Kamala Harris, susținută de staruri pop prin muzică și meme

HotNews.ro
VIDEO Kamala Harris, susținută de staruri pop prin muzică și meme
Kamala Harris Foto: Susan Walsh / AP / Profimedia

De la Charli XCX la Katy Perry, candidata democrată la președinția SUA, Kamala Harris, primește sprijin din partea lumii divertismentului și a culturii pop, pe fondul memelor de pe rețelele sociale, potrivit AFP.

Barbara Streisand, John Legend și Janelle Monae se numără printre miile de susținători din această lume în general favorabilă democraților, printre care se numără George Clooney, Viola Davis, Julia Louis-Dreyfus, Robert De Niro și Spike Lee.

În timp ce megastarul Beyoncé nu s-a exprimat public, potrivit CNN, ea a autorizat echipa de campanie a Kamalei Harris să folosească melodia sa „Freedom”, chiar dacă este cunoscută pentru faptul că își ține muzica departe de politică și dispute.

Mama sa, creatoarea de modă Tina Knowles, s-a grăbit să își acorde sprijinul oficial vicepreședintelui Statelor Unite, în urma anunțului că președintele Joe Biden și-a retras candidatura.

Cu cei 59 de ani ai săi și energia sa pe podium, Kamala Harris a dat un nou suflu campaniei democrate, care a fost împotmolită în speculații privind sănătatea și acuitatea mentală a liderului în vârstă de 81 de ani, mai ales după dezbaterea dezastruoasă cu fostul președinte și candidat republican Donald Trump din 27 iunie.

„Remix”

Iar pe rețelele de socializare, unde Joe Biden era batjocorit pentru pașii săi ezitanți și pentru expresia sa uneori pierdută, remixurile sloganurilor vicepreședintei sau ale dansurilor entuziaste pe care aceasta le execută uneori sunt acum în floare, cu melodii pop la modă cântate de vedeta verii Charli XCX, precum și de Beyoncé, Taylor Swift și Chappell Roan.

Mesajul „kamala EST brat„ (sic) postat duminică de Charli XCX a devenit viral și a fost preluat de echipa de campanie a candidatei, care și-a schimbat culoarea bannerului pe anumite rețele sociale pentru a copia culoarea verde a albumului cântăreței britanice (”Brat”).

Cântăreața Katy Perry, care a susținut campania lui Hillary Clinton în 2016, a postat, de asemenea, un montaj al celui mai recent single al său, „Woman’s World”, cu imagini ale ale Kamalei.

În ceea ce o privește pe rapperița Cardi B, aceasta a amintit pe Instagram, cu un videoclip postat cu câteva zile mai devreme, că „le-a spus tuturor că Kamala ar fi trebuit să fie candidatul pentru 2024”.

Vedeta hip-hop născută în Bronx indicase, atunci când Joe Biden era încă candidat, că nu va vota. Dar nu a precizat încă că înlocuirea sa cu Kamala Harris i-a schimbat părerea.

INTERVIURILE HotNews.ro