Sari direct la conținut

Cod galben de ploi și vijelii în jumătate de țară. Cum va fi vremea în București – HARTĂ

HotNews.ro
Ploaie torentiala, Foto: Sergii Petruk, Dreamstime.com
Ploaie torentiala, Foto: Sergii Petruk, Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o avertizare meteo de cod galben de averse torențiale cu descărcări electrice și vânt puternic pentru aproape jumătate de țară. Sunt vizate, în special, județe din sudul și estul țării, dar și cele din zona montană.

Codul galben de furtuni intră în vigoare astăzi, 25 iulie, de la ora 12 și va fi valabil până la ora 23. 

„În Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, sudul Moldovei și local în zona de munte vremea va fi instabilă. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii (rafale în general de 50…70 km/h) și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/m”, spun meteorologii. 

Fenomenele meteo vor apărea în 26 de județe. În cele din Muntenia și Dobrogea va ploua pe toată suprafața lor, în timp ce în unele județe din Moldova și Transilvania aversele se vor resimți parțial. 

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea se anunță instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Canțitățile de apă acumulate vor fi de 10-15 l pe metru pătrat, iar termometrele vor indica o temperatură de maximum 29 de grade, în scădere față de miercuri.

Foto: Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro