Sari direct la conținut

Marina rusă, exerciții de amploare care implică cea mai mare parte a flotei sale

HotNews.ro
Nave din Flota Nordica a Rusiei in Marea Barents, Foto: Pavel Lvov / Sputnik / Profimedia
Nave din Flota Nordica a Rusiei in Marea Barents, Foto: Pavel Lvov / Sputnik / Profimedia

Marina rusă a început exerciții majore care implică cea mai mare parte a flotei sale, precum și 20.000 de persoane și 300 de nave, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit presei de stat, informează Reuters.

Exercițiile sunt menite să testeze structurile de comandă militară ale marinei din trei flote, precum și flotila caspică, a relatat agenția de știri TASS. Marina Rusiei este compusă din patru flote, flotila caspică și mai multe forțe operaționale.

Flota Nordului din Arctica, Flota Pacificului din Oceanul Pacific, Flota Baltică din Marea Baltică, precum și Flotila Caspică din Marea Caspică vor participa la exerciții, a mai informat TASS.

Aproximativ 300 de nave și ambarcațiuni de suprafață, submarine și nave de sprijin, aproximativ 50 de aeronave și mai mult de 200 de unități de echipamente militare și speciale vor fi implicate în antrenamentele de luptă, conform TASS.

De la lansarea invaziei asupra Ucrainei în februarie 2022, Rusia a efectuat numeroase exerciții militare pe cont propriu sau cu alte țări, inclusiv China sau Africa de Sud.

În ultimele două luni, Rusia a efectuat, de asemenea, o serie de exerciții cu lansatoare mobile de rachete nucleare și exerciții de desfășurare a armelor nucleare tactice.

De asemenea, a intensificat antrenamentele militare cu Belarus, care se învecinează atât cu Rusia, cât și cu Ucraina, efectuând o serie de exerciții.

INTERVIURILE HotNews.ro