Sari direct la conținut

Universitatea de Arhitectură din București anunță suspendarea unui profesor acuzat de hărțuire sexuală 

HotNews.ro
umar barbat femeie
În anumite contexte, și o atingere pe umăr poate fi un semn de abuz FOTO: Shutterstock

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București a anunțat miercuri că a suspendat, la cerere, un profesor pe care mai multe studente îl acuză de hărțuire sexuală, scrie Edupedu.ro

Profesorul este acuzat că ar fi trimis, prin intermediul rețelelor sociale, mai multe poze indecente unor studente, scrie Edupedu.ro

„Până în acest moment, la universitate nu a fost înregistrată nicio sesizare în legătură cu acest subiect. Le asigurăm (n. red.: pe victime) că demersul lor și comportamentul domnului arhitect vor fi analizate cu toată seriozitatea, iar Comisia de Etică a universității va decide în funcție de fapte”, a transmis universitatea, în urma apariției în spațiul public a acuzațiilor la adresa profesorului. 

Conform Universității, profesorul Dorin Ștefan Adam a fost suspendat la cerere, iar Comisia de Etică va analiza situația acestuia. 

Rectorul Marian Moiceanu a transmis către Edupedu.ro că miercuri, 31 iulie, „deși universitățile sunt în concediu-vacanță, am convocat Consiliul de Administrație și am votat componența noii Comisii de Etică – 7 membri, inclusiv 2 studenți. Aceștia vor convoca cadrul didactic suspendat, vor analiza și vor decide în concordanță cu prevederile Codului de Etică și Cartei Universitare”.

Decizia de la Arhitectură vine în contextul în care, în urma cazului profesorului Alfred Bulai de la SNSPA, acuzat de agresiune sexuală, Ministerul Educației a transmis că a cerut Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU) să facă verificări în universități cu privire la cazurile de hărțuire sexuală.

INTERVIURILE HotNews.ro