Sari direct la conținut

Cristian Popescu Piedone, înlocuit din funcția de președinte executiv al partidului fondat de Dan Voiculescu

HotNews.ro
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone, care în 9 iunie a pierdut alegerile locale pentru Primăria Capitalei, a fost schimbat din funcția de președinte executiv al PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu.

Anunțul a fost făcut miercuri, printr-un comunicat de presă transmis de partid, care nu menționează însă dacă Piedone a demisionat sau a fost schimbat: „În şedinţa Biroului Executiv din data de 2 august 2024, în baza hotărârilor nr. 77 şi 82, Cristian Popescu Piedone a fost numit în funcţia de preşedinte PUSL Bucureşti şi în cea de vicepreşedinte PUSL pentru administraţie publică. Totodată, Biroul Executiv a luat act de încetarea exercitării funcţiei de preşedinte executiv al PUSL”.

PUSL, fondat de Dan Voiculescu, prezentat pe site-ul partidului drept „fondatorul doctrinei umaniste”, are următoarea conducere: Daniel Ionașcu, președintele Consilului Național, Grațiela Leocadia Gavrilescu, peședintele Biroului Executiv, și Lorena Iordache, peședintele Forumului Umanist.

La alegerile din 9 iunie pentru Primăria Capitalei, câștigate de Nicușor Dan, Piedone a luat 15% din voturi.

Într-un mesaj postat recent pe Facebook, în care anunța că „mai e puțin” și îi predă fiului său, Vlad Popescu Piedone, biroul de primar al sectorului 5, Piedone susținea că va fi primarul Capitalei peste 4 ani. El a mai susținut, de asemenea, că va candida la alegerile parlamentare, semnând mesajul de pe Facebook: „Cu respect pentru românii buni, viitorul senator Piedone”.

INTERVIURILE HotNews.ro