Sari direct la conținut

Medic german, arestat sub suspiciunea că a ucis 4 pacienți și le-a incendiat locuințele pentru a ascunde urmele crimelor

HotNews.ro
Poliție Germania, Foto: Christoph Soeder / AFP / Profimedia
Poliție Germania, Foto: Christoph Soeder / AFP / Profimedia

Un medic german a fost arestat la Berlin sub suspiciunea că a ucis 4 dintre pacienții săi vârstnici și le-a incendiat locuințele, a anunțat poliția berlineză, citată de Reuters și DW.

Polițiștii cred că medicul în vârstă de 39 de ani a ucis 4 femei în vârstă pe care le avea ca paciente, toate presupusele crime având loc în locuințele acestora. Medicul se deplasa acasă la acestea întrucât lucra pentru un serviciu de îngrijiri paleative la domiciliu.

„Acuzatul este suspectat de uciderea a patru paciente femei aflate în grija serviciului de asistență, între 11 iunie și 24 iulie, într-o manieră încă necunoscută”, a declarat poliția din Berlin într-un comunicat remis presei.

Sursa citată precizează că după comiterea faptelor medicul a incendiat locuințele victimelor pentru a încerca să își ascundă urmele. El a fost arestat marți.

Investigația a fost desfășurată cu colaborarea serviciului de pompieri, care a fost chemat să stingă o parte a incendiilor.

Ce se știe despre presupusele victime ale medicului

Poliția germană a precizat că primul caz a fost înregistrat pe 11 iunie, când pompierii au ajuns la locuința unei femei în vârstă de 87 de ani. Pompierii au reușit să o resusciteze pe femeie, dar ea a murit ulterior în spital.

Următoarea victimă a fost o femeie în vârstă de 76 de ani. Poliția spune că suspectul a incendiat locuința acesteia după crimă, dar că și-a dat seama ulterior că flăcările s-au stins de la sine.

„Când și-a dat seama de acest lucru el ar fi informat o rudă a femeii și a pretins că stătea în fața apartamentului ei și că nimeni nu răspundea la ușă”, a transmis poliția.

În următoarele săptămâni el ar fi ucis alte două paciente ale sale, în vârstă de 72 și 94 de ani. Poliția nu a oferit deocamdată un posibil mobil al medicului pentru crime.

INTERVIURILE HotNews.ro