Sari direct la conținut

Preot acuzat că a furat 5 milioane de lei de la parohii

HotNews.ro
Preot ortodox Romania, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia
Preot ortodox Romania, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Un preot din judeţul Teleorman este acuzat că a furat aproape 5 milioane de lei începând cu 2016 și până în urmă cu doi ani. Banii însușiți ilegal erau din fondurile publice și au fost folosiţi în interes propriu sau pentru apropiaţi, potrivit News.ro.

Dosarul instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman vizează un bărbat de 62 de ani, din municipiul Alexandria, cercetat pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, infracţiuni comise în formă continuată.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că este vorba despre un preot, suspectat că şi-a însuşit sume foarte mari de bani alocate celor două parohii pe care le are.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2022, folosindu-se de calitatea de funcţionar, în mod repetat şi în scopul realizării aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi falsificat, prin contrafacerea scrierii, mai multe înscrisuri, pentru justificarea unor sume de bani primite din bugetul local, respectiv naţional, ca titlu de sprijin financiar pentru reparaţii şi construcţii la lăcaşurile de cult al căror responsabil este.

De asemenea, în perioada 2016-2021, în aceleaşi condiţii, din sumele de bani obţinute cu titlu de sprijin financiar de la bugetul local, respectiv naţional, şi-ar fi însuşit diverse sume din conturile bancare ale celor două parohii, prin retrageri de numerar de la bancomate şi de la casieria unităţii bancare, şi ar fi efectuat plăţi pentru achiziţii de bunuri şi servicii în interes personal şi pentru alte persoane”, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia judeţeană Teleorman.

Anchetatorii au calculat în acest dosar un prejudiciu total de peste 4.900.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, preotul a fost reţinut pentru 24 de ore. Cercetările în acest dosar continuă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

INTERVIURILE HotNews.ro