Sari direct la conținut

China: explozie puternică pe o navă container într-un port din estul țării

HotNews.ro
China: explozie puternică pe o navă container într-un port din estul țării
Portul Ningbo-Zhoushan din provincia Zhejiang, China / Foto: Dan Sandoval / AFP / Profimedia

O „explozie puternică” a cuprins vineri o navă container într-un port din estul Chinei, unde serviciile de urgență au fost trimise pentru a stinge incendiul, a anunțat presa oficială, citată de AFP.

Nu au fost raportate imediat decese sau răniți, în ciuda imaginilor care arată o flacără imensă care a devastat o mare parte din puntea navei și a pulverizat resturi în zona înconjurătoare.

Explozia s-a produs în jurul orei 13:40 (05:40 GMT) la prova navei YM Mobility, ancorată în portul Ningbo-Zhoushan din provincia Zhejiang, a anunțat agenția oficială de presă Xinhua. „O anchetă este în curs de desfășurare” pentru a determina cauza, se arată în comunicat.

Un alt videoclip a arătat mașini de pompieri pulverizând apă pe nava carbonizată, în timp ce fumul negru se ridica spre cer.

Radiodifuzorul de stat CCTV a declarat că incendiul a fost stins până la ora 17.00 și că paza de coastă locală a fost mobilizată să intervină.

„După o verificare preliminară, toți docherii și personalul navei sunt în siguranță și nu există victime”, a raportat CCTV.

Imensul port Ningbo-Zhoushan este unul dintre cele mai aglomerate din lume în ceea ce privește traficul de mărfuri.

Accidentele industriale au loc frecvent în China din cauza slabei formări în domeniul siguranței și a protocoalelor laxe.

INTERVIURILE HotNews.ro