Sari direct la conținut

Rezultatul dietelor de pe net: „Am fost anorexică, bulimică, apoi m-am îngrășat 20 de kilograme”

HotNews.ro
Baza unei diete reușite nu este să slăbești rapid într-un timp scurt, ci să-ți creezi un stil de viață sănătos pe care poți să îl respecți și care să îți placă. Foto: Shutterstock
Baza unei diete reușite nu este să slăbești rapid într-un timp scurt, ci să-ți creezi un stil de viață sănătos pe care poți să îl respecți și care să îți placă. Foto: Shutterstock

Dietele-minune de pe internet care promit să te ajute să dai jos zeci de kilograme în timp record, nu doar că nu funcționează pe termen lung, dar îți pun și sănătatea în pericol.

Cu toții ne dorim o soluție rapidă care să ne ducă la greutatea dorită, însă ceea ce funcționează cu adevărat e un program de viață echilibrat cu obiceiuri pe care să le menținem toată viața.

„De multe ori oamenii încearcă pe cont propriu să slăbească. Uneori reuşesc, însă din păcate, de cele mai multe ori eşuează pentru că nu ştiu cum să îşi aleagă ceea ce li se potriveşte. Cel puţin ar trebui să ţină cont de nişte principii simple, dar e mai tentat să iei o dietă “celebră” de pe net… Mai sunt şi cei care au trecut pe la mulţi medici şi nutriţionişti, dar care nu reuşesc să le urmeze indicaţiile. Cea mai bună cale este să te adresezi unui specialist şi apoi să pui în practică indicaţiile lui, fără prea multe improvizaţii,” este recomandarea medicului nutriționist Șerban Damian.

Dietele și pericolele lor. Rezultatul dietelor de pe net: efectul de yo-yo

Specialistul în nutriție ne-a povestit că a întâlnit numeroase situații în care cei care i-au călcat pragul au ajuns în cabinetul său după multe tentative nereușite, după diete drastice care le-au slăbit organismul, așa că au fost nevoiți să renunțe, sfârșind cu și mai multe kilograme în plus.

Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de wellbeing www.smartliving.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro