Sari direct la conținut

Armata israeliană afirmă că atacul său asupra unei școli din Gaza de sâmbătă a ucis 31 de luptători palestinieni

HotNews.ro
Armata israeliană afirmă că atacul său asupra unei școli din Gaza de sâmbătă a ucis 31 de luptători palestinieni
Ruinele școlii bombardate de armata israeliană Foto: Hadi Daoud apaimages / imago stock&people / Profimedia

Armata israeliană a anunțat luni că a „identificat până în prezent 31” de combatanți ai Hamas și Jihadului Islamic, două mișcări armate din Fâșia Gaza, „eliminați” în lovitura sa de sâmbătă asupra unei școli care adăpostea persoane strămutate, care a provocat un val de indignare internațională, potrivit AFP.

Armata, care a difuzat sâmbătă numele și fotografiile a 19 bărbați pe care i-a descris drept combatanți ai acestor două mișcări palestiniene, a emis un nou comunicat cu alte 12 nume și fotografii.

Serviciile palestiniene de urgență susțin că atacul a ucis 93 de persoane, dintre care „75 au fost identificate”, inclusiv „11 copii și șase femei”.

„Au fost 93 de morți la școala al-Tabiine”, dintre care „unsprezece copii și șase femei”, iar „75 dintre ei au fost identificați și avem numele lor”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Protecției civile, Mahmoud Bassal.

„Ceilalți nu au fost identificați deoarece unele corpuri sunt sfârtecate, iar altele au fost făcute scrum în bombardamentele violente”, a adăugat el.

Dr. Amjad Alioua, medic de urgență la spitalul Al-Ahly, care a primit victimele bombardamentelor de sâmbătă, a confirmat acest bilanț.

„Există încă cadavre prea deteriorate pentru a putea fi identificate. În plus, unele familii au fost mutate spre sud și sunt în imposibilitatea de a-și identifica rudele”, a declarat el pentru AFP.

INTERVIURILE HotNews.ro