Sari direct la conținut

Gimnastică: Ana Maria Bărbosu păstrează medalia de bronz / TAS a respins cererea americanilor de a redeschide cazul

HotNews.ro
Gimnastică: Ana Maria Bărbosu păstrează medalia de bronz / TAS a respins cererea americanilor de a redeschide cazul
Ana Barbosu, la Jocurile Olimpice de la Paris / Sursa foto: Schreyer / imago sportfotodienst / Profimedia

TAS a comunicat oficial luni seară că a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul, a anunțat Federația Română de Gimnastică pe pagina sa de Facebook.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor „s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut. ‎

Delegația SUA NU a depus contestația în timpul legal

Din momentul în care nota este afișată pe ecran, antrenoarea sportivei are doar 60 de secunde pentru a ajunge la masa arbitrelor și a anunța că vrea să depună o contestație.Timp ar fi, dacă te uiți la poziționarea personajelor. Și dacă pleci de la ideea că omul reacționează instantaneu. 

„Spațiul în care stau sportivii și antrenorii este apropiat de cel al corpului de arbitraj. Durează aproximativ 15 secunde să ajungi din spațiul antrenorilor până la masa arbitrelor. Simularea a fost făcută fără nimeni altcineva în sală!”, au explicat specialiștii pentru GOLAZO.ro.

Federaţia Americană de Gimnastică a depus duminică la Tribunalul de Arbitraj Sportiv probe video care, în opinia sa, dovedesc că Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz la gimnastică, în proba de sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Dovezile suplimentare au fost prezentate de USA Gymnastics la o zi după ce TAS s-a pronunţat în favoarea unui apel al Anei Bărbosu, căreia îi revine astfel medalia de bronz. Lui Chiles i s-a cerut să returneze medalia.

Dovada sistemului Omega, cel care a înregistrat tot ce se întâmplă, ca timp, pe durata finalei de la sol, a fost prezentată la TAS și aceasta este cea oficială. Conform ei, delegația SUA nu a depus contestația în timpul legal. Timpul a fost depășit.

Duminică dimineață, CIO a confirmat că-i va reatribui medalia de bronz de la sol sportivei din România, Ana Bărbosu, după ce cea mai înaltă instanță sportivă a anulat contestația realizată de antrenorul lui Chiles, care a depășit terminul limită admis.

INTERVIURILE HotNews.ro