Sari direct la conținut

Ciolacu, despre recalcularea pensiilor: 3,8 milioane de pensii vor crește, adică peste 82% din totalul pensiilor din România

HotNews.ro
Simona Oprescu și Marcel Ciolacu, Foto: Captura Guvern
Simona Oprescu și Marcel Ciolacu, Foto: Captura Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări miercuri că deciziile de recalculare a pensiilor vor pleca vineri spre toți pensionarii, conform graficului. „Din datele centralizate, 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare, adică peste 82% din totalul pensiilor din România! Iar creșterea medie a pensiilor este de aproape 27%”, a declarat premierul.

Premierul a făcut aceste declarații la începutul ședinței de Guvern de miercuri, când ar urma să fie adoptat un memorandum pentru majorarea bugetului asigurărilor sociale pe luna august pentru a fi asigurate plata primei tranșe de pensii recalculate.

Milioane de pensionari vor primi, de la 1 septembrie, primele pensii recalculate după o nouă formulă, context în care Ministerul Muncii cere Guvernului să majoreze cu 600 de milioane de lei bugetul asigurărilor sociale de stat, pe luna august 2024, pentru a asigura fondurile necesare pentru plata primei tranșe. Informațiile apar într-un memorandum aflat miercuri pe agenda Executivului.

În privința acestei măsuri, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a precizat înaintea ședinței de Guvern că „banii pentru pensiile recalculate sunt prevăzuti în bugetul de stat, iar suplimentarea cu 600 milioane de lei este o operațiune strict contabilă”.

INTERVIURILE HotNews.ro