Sari direct la conținut

PSD Timiș, dispus să colaboreze cu Dominic Fritz. Simonis: „Majoritatea trebuie făcută în jurul primarului”

HotNews.ro
PSD Timiș, dispus să colaboreze cu Dominic Fritz. Simonis: „Majoritatea trebuie făcută în jurul primarului”
Alfred Simonis Foto: INQUAM PHOTOS/Virgil Simonescu

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor şi preşedinte ales al Consiliului Judeţean Timiş, Alfred Simonis, a declarat miercuri că social-democraţii locali nu îl vor izola pe primarul Dominic Fritz, invitându-l pe acesta la o colaborarea cu PSD, astfel încât Fritz să dispună de o majoritate care să-l susțină în Consiliul Local Timișoara.

Alfred Simonis a afirmat, la Conferinţa Judeţeană a PSD Timiş, că formaţiunea sa este prima forţă politică a judeţului, dar are nevoie să colaboreze cu celelalte forţe politice pentru a face majoritate la Consiliul Judeţean şi la Primăria Timişoarei, precum şi în localităţile din Timiş.

„PSD Timiş nu doreşte să intre în niciun joc care să însemne izolarea administraţiei Fritz a municipiului Timişoara, deşi matematic s-ar putea face o majoritate împotriva USR şi împotriva lui Fritz, aceasta ar însemna înfrânarea Timişoarei, lipsa de progres a Timişoarei (…)

Prin urmare, nu vom accesa la niciun plan care înseamnă izolarea lui Fritz sau a USR la municipiul Timişoara. Ne dorim o colaborare, ne-am fi dorit să fie alt primar şi o altă majoritate, timişorenii au ales altfel, nu avem dreptul să îi contrazicem pe timişoreni. Cred că majoritatea trebuie făcută în jurul primarului municipiului Timişoara”, a afirmat Alfred Simonis, citat de Agerpres.

Liderul PSD Timiş a spus totodată că la Consiliul Judeţean Timiş îşi doreşte o colaborare cu partenerii de la PNL.

„Am avut o colaborare extraordinară cu marea majoritate a liderilor PNL din Timiş. Am avut o colaborare – surprinzător – excelentă cu Vasile Blaga, preşedintele PNL Timiş. Trebuie să recunoaştem că au existat şi primari PNL care au făcut campanie altui sau altor candidaţi. Ei acum mă sună, eu încă mă gândesc dacă să le răspund la telefon”, a conchis Simonis.

INTERVIURILE HotNews.ro