Sari direct la conținut

Zelenski: Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi facem acest lucru

HotNews.ro
Zelenski: Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi facem acest lucru
Volodimir Zelenski. FOTO: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Operaţiunea Ucrainei în regiunea Kursk contribuie la distrugerea logisticii armatei ruse şi la consumarea rezervelor acesteia, a declarat, vineri seara, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit News.ro.

„Au existat deja mai multe rapoarte ale comandantului-şef Sirski privind situaţia de pe linia frontului şi operaţiunea noastră în regiunea Kursk. Putem vedea că ocupantul suferă pierderi, iar acest lucru este util, foarte util pentru apărarea noastră: se referă la distrugerea logisticii armatei ruse şi la consumul rezervelor sale. Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi o facem”, a spus el.

Preşedintele a adăugat că şeful apărării a raportat, de asemenea, cu privire la măsurile defensive ale Ucrainei în Donbas, şi anume direcţiile Pokrovsk şi Toreţk. Potrivit acestuia, a existat, de asemenea, un raport privind avansul forţelor armate în regiunea Kursk.

‘Eliminăm prezenţa militară rusă în zona operaţiunilor noastre şi alimentăm fondul de schimb pentru ţara noastră’, a subliniat el.

Șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a declarat că forțele Kievului continuă să avanseze în unele zone din regiunea rusă Kursk, acestea reușind să înainteze pe o distanță între unu și trei kilometri, informează Reuters, AFP și Ukrainska Pravda.

„Trupele grupului ofensiv continuă să lupte și au avansat în unele zone de la unu la trei kilometri spre inamic”, i-a spus generalul Sîrski președintelui Volodimir Zelenski, într-o înregistrare video publicată în mediul online.

Sîrski a precizat că luptele continuă de-a lungul întregii linii a frontului și că speră ca forțele ucrainene să ia „mulți prizonieri” în bătălia, aflată în desfășurare, din satul Mala Loknya, situat la aproximativ 13 kilometri (8 mile) de frontiera dintre Ucraina și Rusia.

Ucraina a lansat o ofensivă-surpriză peste graniță în urmă cu 10 zile, pe 6 august, iar Kievul susține că a preluat controlul asupra a 82 de localități, întinse pe o suprafață de 1.150 de kilometri pătrați (444 de mile pătrate), din regiunea Kursk.

INTERVIURILE HotNews.ro