Sari direct la conținut

VIDEO Incendiu la centrul cultural Somerset House din Londra / Intervin 125 de pompieri

HotNews.ro
Incendiu la complexul cultural Somerset House din Londra / FOTO captura video Twitter
Incendiu la complexul cultural Somerset House din Londra / FOTO captura video Twitter

Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineață pe acoperișul complexului Somerset House, un centru de artă situat în centrul Londrei care găzduiește o colecție importantă de artă, inclusiv lucrări de Botticelli și Cezanne, unde peste o sută de pompieri sunt mobilizați pentru a stinge flăcările, au anunțat pompierii pe X, relatează AFP.

Numărul mașinilor de pompieri chemate la intervenție a crescut la 20. Aproximativ 125 de pompieri încearcă acum să stingă incendiul.

–-

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată un nor gros de fum care iese de pe acoperișul muzeului.

„Au fost trimise cincisprezece mașini și aproximativ o sută de pompieri pentru a stinge incendiul de la Somerset House”, situată pe malul Tamisei, și al căror incendiu este localizat în prezent „pe o parte a acoperișului clădirii”, scrie serviciul.


„Somerset House este în prezent închisă din cauza unui incendiu într-o mică parte a clădirii. Tot personalul și membrii publicului sunt în siguranță”, a spus centrul pe X, în timp ce circulația în jurul centrului va fi „întreruptă prin intervenția pompierilor”, au avertizat pompierii, care au spus că a primit un prim apel de alertă în jurul orei 12:00 (11:00 GMT).

Anterior, Brigada de Pompieri din Londra anunțase că 10 mașini au fost trimise pentru a acționa și 70 de pompieri. 

Somerset House datează din 1547 și a fost cândva un palat regal, însă în forma actuală datează din 1796.

„Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului, a precizat brigada într-un comunicat.

Galeria Courtauld, care găzduiește una dintre marile colecții de artă din lume, este situată în aripa de nord a clădirii.

INTERVIURILE HotNews.ro