Sari direct la conținut

Mai există ieftin și bun în București. La „Tata Gigi”, terasa  din Militari cu mâncare simplă și bună pentru seri cu vecinii din cartier

HotNews.ro
Terasa "Tata Gigi" / FOTO: B365.ro
Terasa "Tata Gigi" / FOTO: B365.ro

Care ar putea fi restaurantul preferat al tuturor, oriunde ar trăi acești toți oameni? Un editorialist Good Food Guide l-a definit la un moment dat foarte simplu: „Este restaurantul preferat este acela în care toți te cunosc”.

Acolo unde, când intri, ți se spune pe nume. Unde chelnerul aproape că citește pe chipul tpu cum și-a fost ziua și cam știe ce comanzi când ești stresat, când ești obosit ori când ești vesel și entuziast. E un loc de care simți că aparții, iar apartenența rămâne una dintre marile noastre nevoi omenești. S-ar putea să mănânci acolo cea mai grozavă mâncare din viața ta, dar familiaritatea și căldura locului vin cu un gust inegalabil și cu dorința arzătoare de a reveni aici.

Restaurnatul ori terasa de cartier, terasa de acasă, e un loc pe care, poate, în ultima vreme, îl trecem cu vederea de prea multe ori în fuga spre birou sau cine știe ce cârciumă trending pe Insta ori TikTok.

Citește, pe B365.ro, despre unul dintre locurile din București unde nu te duci neapărat doar pentru mâncare, te duci să pui timpul pe pauză, să (te) încetinești și să apreciezi ce este în jurul tău. Plus fum de mici, pastramă de oaie alături de o mămăliguță pripită și clătite umplute cu gem sau ciocolată care îți amintesc de copilărie.  

INTERVIURILE HotNews.ro