Sari direct la conținut

Aproape toată țara se va afla sub avertizări de caniculă și marți, pentru a opta zi la rând – HARTĂ

HotNews.ro
Canicula, Foto: Mukesh Gupta / AFP / Profimedia Images
Canicula, Foto: Mukesh Gupta / AFP / Profimedia Images

Valul de căldură se va menține și marți, pentru a opta zi consecutiv, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în cea mai mare parte a țării, spun meteorologii, care au emis noi avertizări. Conform acestora, valul de căldură va persista în zilele următoare în cea mai mare parte a țării.

Aproape toată țara se află, luni, sub avertizări cod galben și cod portocaliu de caniculă, iar județele Arad și Timiș sunt sub cod roșu.

Valul de căldură se va menține și marți, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Conform ANM, canicula va persista pentru a opta zi consecutiv și în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei, iar pentru județe din aceste zone a fost emisă avertizare cod portocaliu. Și Bucureștiul se află sub cod portocaliu. În general, temperaturile maxime în aceste zone vor fi de 36-38 de grade și minimele de 18-23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Cod roșu de caniculă. Foto: ANM

Județele Arad și Timiș sunt sub cod roșu de caniculă. Temperaturile în aceste zone vor fi în general de 38-39 de grade.

Prognoza pentru București

În Capitală, temperatura maximă va fi în jurul a 37 de grade, iar cea minimă de 18-20 de grade, arată prognoza specială emisă pentru perioada 19 august, ora 10.00 – 21 august, ora 09.00.

Conform ANM, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

INTERVIURILE HotNews.ro