Sari direct la conținut

Armata germană a concediat zeci de militari care au refuzat vaccinarea obligatorie

HotNews.ro
Soldati germani, Foto: Agerpres/EPA
Soldati germani, Foto: Agerpres/EPA

Armata germană a concediat 72 de membri de personal pentru refuzul de a se vaccina, de la începutul pandemiei COVID-19, a transmis miercuri Ministerul Apărării, răspunzând unei interpelări parlamentare, transmit agențiile dpa și Agerpres.

Doar în 2022, au existat 69 de concedieri pentru refuzul vaccinării, se arată în răspunsul la interpelarea formulată de partidul Alternativa pentru Germania (AfD).

Răspunsul ministerului nu clarifică dacă refuzurile au fost legate de vaccinarea anti-COVID-19 sau de vaccinări împotriva altor boli.

În Germania, personalul militar este obligat să se vaccineze contra unor boli precum rujeolă, hepatită şi gripă. Pe lângă îngrijorările legate de izbucnirea unor focare în rândul forțelor armate, anumite tipuri de vaccinuri sunt obligatorii pentru militarii germani desfășurați peste mări ca parte a unor misiuni internaționale.

Obligativitatea pentru COVID-19 a fost introdusă în noiembrie 2021, dar a fost ridicată în cursul acestui an.

Germania este una dintre țările în care subiectul reintroducerii serviciului militar obligatoriu a reapărut pe agenda publică după invazia declanșată de Rusia în Ucraina.

Forțele armate germane numără în prezent în jur de 180.000 de militari, guvernul condus de Olaf Scholz estimând că acestea se confruntă cu un deficit de cel puțin 20.000 de soldați profesioniști.

INTERVIURILE HotNews.ro