Proteina care trebuie consumată pentru sănătatea inimii. Reduce inflamațiile din corp și nivelul colesterolului
„Proteinele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase pentru inimă, dar nu toate proteinele sunt la fel”, spune Kimberly Campbell, M.D., FACC, cardiolog la Cardiology Consultants of Philadelphia. „Corpul tău are nevoie de proteine pentru a construi și repara mușchii. Inima este, de asemenea, un mușchi, astfel încât consumul tipului potrivit de proteine poate ajuta la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli de inimă.”
Asociația Americană a Inimii sugerează să acordăm prioritate proteinelor din plante, fructe de mare și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, completând în același timp orice lipsă cu niște carne slabă și de pasăre, scrie eatingwell.com.
De ce este importantă sănătatea inimii
Bolile de inimă sunt prima cauză de deces în Statele Unite ale Americii. Primii trei factori de risc pentru bolile de inimă sunt colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și fumatul. Schimbările în alimentație și stilul de viață pot reduce semnificativ riscul de boli de inimă. AHA recomandă atât modelul de dietă mediteraneană, cât și dieta DASH (prescurtarea de la Dietary Approaches to Stop Hypertension) pentru reducerea riscului de boli de inimă.
Ambele modele de alimentație sănătoasă pun accentul pe multe fructe, legume, cereale integrale, fasole și nuci, evitând în același timp alimentele bogate în grăsimi saturate. În plus față de dietă, practicarea unei activități fizice regulate și renunțarea la fumat pot, de asemenea, reduce riscul de boli de inimă.