Sari direct la conținut

Un român din Italia, bătut și incediat de un alt român, după ce s-au certat pe chirie

HotNews.ro
Polițist din Italia. Foto: Fedecandoniphoto | Dreamstime.com
Polițist din Italia. Foto: Fedecandoniphoto | Dreamstime.com

Un român în vârstă de 55 de ani a fost arestat la Roma, sub acuzația de omor și incendiere calificată, potrivit Antena 3 CNN, care citează un comunicat transmis ieri, 29 august, de Poliția de Stat din Italia.

Poliția din Roma a finalizat ancheta în cazul unei tragedii petrecute în luna iulie a anului trecut, când un român a fost găsit mort într-un apartament cuprins de flăcări.

Atunci, un militar aflat în timpul liber a văzut fum ieșind dintr-un apartament de pe strada Appia Nuova din Roma și a dat alarma. Din locuința în flăcări au ieșit doi bărbați de origine română, în timp ce un al treilea, tot român, a fost găsit mort în camera în care se propagase incendiul.  

Examenele medico-legale au arătat că victima fusese bătută crunt înainte de a muri în incendiu, se mai arată în comunicatul poliției italiene.

Ancheta poliției s-a concentrat pe cei doi români care locuiau în aceelași apartament, iar în urma cercetărilor polițiștii au aflat că suspectul arestat ieri și victima s-au certat anterior pe probleme legate de plata chiriei. Mai târziu, anchetatorii au găsit urme ale românului decedat pe hainele principalului suspect.

Presupusul autor a susținut în timpul anchetei că se afla în altă parte în momentul incediului, dar polițiștii i-au demontat mărturia, după ce au găsit probe în apelurile telefonice ale acestuia și pe diverse camere de luat vederi.

După finalizarea anchetei, Parchetul din Roma a solicitat și a obținut de la judecătorul pentru investigații preliminare mandat de arestare pentru bărbatul de 55 de ani.

Ofițerii postului de poliție Appio, însărcinați de către Parchet cu punerea în aplicare a măsurii, l-au depistat pe bărbat și au pus în aplicare mandatul.

Foto: Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro