Sari direct la conținut

Trafic intens la graniță: Peste jumătate de milion de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore

HotNews.ro
Aglomeratie la Vama Nadlac, Foto: Captura YouTube
Aglomeratie la Vama Nadlac, Foto: Captura YouTube

Poliţiştii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile pentru trecerea frontierei, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, pentru peste 517.100 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 154.200 de mijloace de transport care au tranzitat frontiera şi doar prin PTF Giurgiu-Ruse, în ultimele 24 de ore, au efectuat formalităţile de control aproximativ 61.000 de persoane şi 16.497 mijloace de transport, transmite Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Circulația este îngreunată în sudul țării întrucât autoritățile bulgare efectuează lucrări de reparații pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore.

Pe perioada reparațiilor, circulația se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Având în vedere că timpii de așteptare prin PTF Giurgiu vor fi ridicați, poliția recomandă utilizarea aplicației Trafic On-line care prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele de trecere și utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional de la granița cu Republica Bulgaria:

  • pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
  • pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
  • pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);
  • pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

La nivelul ITPF Giurgiu, pentru fluidizarea traficului, sunt suplimentate atât arterele de control, cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, pe sensul de intrare în România, prin punctele de frontieră terestre, dar și prin cele aeriene și maritime (sosiri din state non Schengen) au fost efectuate formalitățile de intrare în țară pentru 185.443 persoane și au intrat în țară 54.084 mijloace de transport.

În ultima zi, poliţiştii de frontieră au constatat 145 de fapte ilegale (68 infracţiuni şi 77 contravenţii) prin care a fost încălcată legislaţia română.

În urma constatării faptelor ilegale de către polițiștii de frontieră, au fost aplicate amenzi în valoare de 27.710 lei și au fost ridicate în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 211.900 lei, care au fost oprite de la comercializare, cu scopul de a proteja consumatorii.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 31 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 33 cetăţeni români din diferite motive legale.

INTERVIURILE HotNews.ro