Sari direct la conținut

Presa bulgară scrie că turiștii români aglomerează vama Kulata. Coada de mașini se întinde pe 5 kilometri

HotNews.ro
Punctul de trecere a frontierei Kulata Promachonas, Foto: Sergiy Palamarchuk | Dreamstime.com
Punctul de trecere a frontierei Kulata Promachonas, Foto: Sergiy Palamarchuk | Dreamstime.com

Coada de mașini care călătoresc spre punctul de trecere a frontierei Kulata este lungă de peste 5 km, a informat duminică Poliția de Frontieră din Bulgaria.

„Unul dintre motive este afluxul de turiști din România în Grecia, care complică și mai mult traficul, care este deja îngreunat de călătorii bulgari către coastele statului vecin”, relatează publicația bulgară Mediapool.

Călătorii către stațiunile din zona Salonicului, Kavala și peninsula Halkidiki pot trece prin Ilinden, au precizat autoritățile de frontieră, care au sfătuit șoferii să folosească rute alternative.

Pentru cei care călătoresc în zona Xanthi, Komotini și Thassos este convenabil la punctul de control „Zlatograd”, iar pentru stațiunile din zona Alexandropoulis, se recomandă trecerea prin punctul de control de frontieră „Captain Petko Voivoda”.

Aglomerație a fost în acest final de săptămână și la punctele românești de trecere a frontierei.

Poliţiştii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile pentru trecerea frontierei, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, pentru peste 517.100 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 154.200 de mijloace de transport care au tranzitat frontiera şi doar prin PTF Giurgiu-Ruse, în ultimele 24 de ore, au efectuat formalităţile de control aproximativ 61.000 de persoane şi 16.497 mijloace de transport, a transmis duminică Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Foto: Dreamstime.com
INTERVIURILE HotNews.ro