Sari direct la conținut

VIDEO Marcel Ciolacu, întrebat despre media de la BAC: „Nu știu pe de rost. Nu m-am uitat”

HotNews.ro
VIDEO Marcel Ciolacu, întrebat despre media de la BAC: „Nu știu pe de rost. Nu m-am uitat”
Marcel Ciolacu la Congresul PSD, 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD pentru funcția de președinte al României, spune că nu știe exact ce medie a avut la examenul de Bacalaureat, dar că aceasta a fost „suficient de bună”.

Liderul PSD a fost întrebat luni cu ce medie a luat bacalaureatul, în condițiile în care în ziua congresului partidului a spus că a obținut o copie legalizată dupa diploma sa de Bacalaureat din anul 1986, document pe care-l va face public într-o conferință de presă.

  • „Nu știu în acest moment. Am o medie suficient de bună”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Redăm răspunsurile premierului Marcel Ciolacu la întrebările jurnaliștilor pe acest subiect:

Reporter: Iertați-mă nu știți media cu care ați luat bacalaureatul?

  • Ciolacu: Stați că nu v-am arătat nici diploma. Așa că o să vă dau și media și diploma.

Reporter: Dar știti nota?

  • Ciolacu: Nu știu pe de rost. Nu m-am uitat. O să mă uit.

Reporter: Nu considerati că alegatorii cărora le cereți votul pentru funcția supremă în stat ar trebui sa știe acest aspect?

  • Ciolacu: Ba da, vor ști acest aspect. Nu cred că ați avut vreodată un prim ministru, ca și partener de dialog, care să stea în fața dvoastră la 2-3 zile, să vă răspundă la toate întrebările. Deci categoric veți avea și acest răspuns.

Reporter: Dar rămâne promisiunea dvoatră ca veți prezenta public acest document?

  • Ciolacu: Am înțeles că s-a făcut un 544 (n.a solicitare de informații de interes public pe baza legii 544/2001) așa că prefer ca autoritățile statului să dea răspunsuri”, a spus Ciolacu.

Anunțul lui Ciolacu, la congresul PSD: „Am căutat diploma, am luat Bacul când am terminat liceul. Am copia ei legalizată

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în 24 august, la Congresul PSD în care a fost desemnat candidat la Președinție, că și-a căutat diploma de Bacalaureat și că are copia ei legalizată, potrivit Edupedu.ro.

Ciolacu a lăsat atunci de înțeles că nu are diploma de Bacalaureat în original și că are doar o copie legalizată a acestui act de studii care ar putea dovedi că a absolvit liceul cu tot cu susținerea examenelor specifice.

„Am căutat diploma, am luat Bacul când am terminat liceul. Am copia ei legalizată. Am muncit imediat după ce am terminat liceul. Tatăl meu m-a dat afară din casă, așa era pe vremea aceea. După aceea am plecat în armată. Mi-am pus familia înainte. Nu pot să răspund la toate știrile inventate”, a spus Ciolacu, citat de G4Media.ro.

El a explicat că a pus familia înaintea studiilor pentru o perioadă, ca explicație pentru diferența de câțiva ani între terminarea liceului și începerea facultății. „Înţeleg miza, înţeleg jocul, înţeleg orice vreţi. Nu am jignit pe nimeni şi vreau să nu fiu jignit”, a mai spus Ciolacu la conferința de presă de după Congresul Național PSD, conform sursei citate.

Potrivit CV-ului de pe pagina Guvernului, Marcel Ciolacu a absolvit Liceul de Filologie-Istorie „Mihai Eminescu” din Buzău în anul 1986, actualul Colegiu Național „Mihai Eminescu” din Buzău și are doar diploma de absolvire, care nu este același lucru cu diploma de Bacalaureat, care atestă absolvirea învățământului liceal cu examene și care este singurul act de studii care permite accesul în învățământul superior, potrivit Edupedu.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro