Sari direct la conținut

Hunter Biden a pledat vinovat în dosarul de evaziune fiscală

HotNews.ro
Hunter Biden, Foto: Patrick Semansky / AP / Profimedia
Hunter Biden, Foto: Patrick Semansky / AP / Profimedia

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a pledat vinovat în procesul în care este acuzat de o evaziune fiscală de 1,4 milioane de dolari, relatează Reuters.

UPDATE Hunter Biden a pledat joi „vinovat” la toate cele nouă acuzaţii din dosarul său fiscal federal, iar judecătorul i-a acceptat pledoaria, o mişcare surpriză de natură să evite un proces potenţial stânjenitor cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, relatează Reuters şi CNN, potrivit News.ro.

În ziua în care trebuia să înceapă procesul, judecătorul Mark Scarsi a declarat că Biden pledează „vinovat” la acuzaţii şi optează pentru o „pledoarie deschisă”, dar nu a ajuns la o înţelegere cu procurorii de natură să-i reducă sentinţa.

Inculpaţii care pledează vinovat în cauzele penale ajung de obicei la un acord cu procurorii în prealabil, în speranţa de a primi o sentinţă mai mică în schimbul evitării procesului.

—–

Nu era clar imediat dacă judecătorul cazului va accepta oferta sau va continua cu un proces care ar putea difuza detalii jenante despre viața tânărului Biden, cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

NBC News, Fox News și CNN au relatat anterior că tânărul Biden va pleda vinovat în instanța federală din Los Angeles, unde procesul urma să înceapă joi.

Hunter Biden a pledat anterior nevinovat în dosarul penal, care îl acuză că s-a sustrat de la plata unor impozite în valoare 1,4 milioane de dolari în taxe în timp ce a cheltuit din belșug pe droguri, lucrătoare sexuale și articole de lux.

El a fost inculpat în decembrie pentru fraudă fiscală, ca parte a unei anchete ample asupra finanțelor și a afacerilor sale, devenind primul copil al unui președinte în exercițiu care se confruntă cu acuzații penale.

El a făcut apel la o condamnare din iunie într-un caz separat din Delaware pentru cumpărarea ilegală a unei arme în timp ce era dependent de droguri. Această condamnare înseamnă că s-ar putea confrunta cu o pedeapsă mai aspră dacă va fi condamnat în dosarul de fraudă fiscală, deoarece ar fi considerat recidivist.

O pledoarie de vinovăție ar evita un proces de câteva săptămâni care probabil ar difuza detalii despre viața lui Hunter Biden înaintea alegerilor prezidențiale americane într-o confruntare dintre vicepreședinta democrată Kamala Harris și fostul președinte republican Donald Trump. Joe Biden a renunțat la candidatura pentru un nou mandat în iulie, sub presiunea colegilor săi democrați.

Hunter Biden, care a fost deschis cu privire la luptele sale cu dependența de droguri și alcool, este acuzat că s-a sustras de la plata taxelor din 2016 până în 2019 în timp ce a cheltuit sume uriașe „pe droguri, escorte și prietene, hoteluri de lux și proprietăți de închiriat, mașini exotice, îmbrăcăminte, și alte obiecte de natură personală”, potrivit rechizitoriului.

INTERVIURILE HotNews.ro