Sari direct la conținut

Ciolacu, despre bazinul electoral comun pe care l-ar avea cu Geoană: „Nu l-am găsit la bazin, așa că nu-l împărțim”

HotNews.ro
Ciolacu, despre bazinul electoral comun pe care l-ar avea cu Geoană: „Nu l-am găsit la bazin, așa că nu-l împărțim”
Președintele PSD Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a glumit pe seama faptului că Mircea Geoană ar putea lua din electoratul său în cursa pentru funcţia de preşedinte al României, informează News.ro.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, dacă anunţul privind candidatura unui fost preşedinte al PSD Mircea Geoană pentru preşedinţia României, îl îngrijorează, având în vedere că cei doi se adresează aceluiaşi bazin electoral.

„Nu l-am găsit la bazin. Nu era, aşa că nu îl împărţim. E bine, o să fie foarte mulţi candidaţi în perioada următoare, e un lucru foarte bun pentru democraţie” a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, în timpul unei vizite în comuna Cornu din judeţul Prahova.

În urmă cu patru zile, președintele PSD Marcel Ciolacu afirma, într-o emisiune la România TV, că se fac prea multe calcule privind impactul candidaturii lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale. Însă Ciolacu i-a reproșat lui Geoană că susține că este independent, deși toate funcțiile le-a obținut cu susținerea social-democraților.

Întrebat dacă îl încurcă prezenţa lui Mircea Geoană, pe partea stângă a eșichierului politic, în alegerile prezidenţiale, Ciolacu a răspuns: „Facem prea multe calcule. Aţi făcut calcule şi la europarlamentare şi aţi spus că această condiţie va avea 50%. După redistribuire am avut 57%. Haideţi să îi lăsăm pe români”.

În schimb, liderul PSD l-a acuzat pe ipocrizie pe secretarul general adjunct al NATO, care își clamează calitatea de independent, în pofida legăturilor sale vechi cu social-democrații.

„Nu o înţeleg pe aia cu independent. O să mă duc la partid să le spun «Ştiţi, nu mai vreau să fiu preşedinte la voi la partid, ştiţi, sunt independent, de mâine». Eu sunt independent. Asta e în zona de ipocrizie. Pai ce, ai fost îndependent? Că toată viaţa ta ai fost preşedinte la PSD, ai fost pus în funcţii de PSD, ai candidat din partea PSD-ului. Cum eşti independent? Ţi-ai făcut partid, ai candidat cu partidul tău, ai încercat acuma să aduni toţi care nu-şi mai găsesc loc pe alte liste, în toate partidele. Sunt independent aşa, generic, aşa îmi place mie, aşa mi-a dat mie sondajele de opinie, în discuţiile cu consultanţii, că e bine să mă dau independent”, a comentat Ciolacu.

INTERVIURILE HotNews.ro