Sari direct la conținut

Aventurile de arme și carte ale bravului ostaș Ciucă. Ce am găsit prin PDF-ul cu memorii și ce am văzut în ancheta „eroului de la Nassiriya”

HotNews.ro
Nicolae Ciucă participa la evenimentul de deschidere a BSDA 2024,in Bucuresti, 22 mai 2024. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă participa la evenimentul de deschidere a BSDA 2024,in Bucuresti, 22 mai 2024. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bine v-am băgat capul pe ușa electronică. Sunt Andrei Luca Popescu (ALP), jurnalist și redactor-șef adjunct la Panorama. Acesta este newsletter-ul săptămânal „Panorama cu ALP”, la care vă invităm să vă abonați. O dată pe săptămână, vă povestesc despre ce mi s-a părut demn de atenția voastră sau doar mă enervează atât de mult, că îmi vine să afle și alții. Sugestiile și dorințele voastre le aștept aici.

Vorbim azi despre captivantele aventuri de arme și litere ale generalului liberal Nicolae Ciucă, dar fluierăm un pic și în biserica Recorder. De la colecția teribilă de platitudini pășuniste din memoriile sale, ajungem la destrămarea unui mit care exista doar pe buzele câtorva propagandiști și vedem că vina eroului de la Nassiriya a fost că nu e destul de Rambo. Că la scris, îl bate și un licean mai înzestrat. Apoi, ne uităm la Elena Lasconi hlizindu-se cu Mihai Gâdea, pe post de sfântă muceniță care crește furnici.

Aventurile de arme și carte ale bravului ostaș Ciucă

Oricât de puține ar fi de spus despre șansele generalului Nicolae Ciucă de a ajunge președintele României, zilele trecute au fost despre dânsul. O anchetă Recorder despre cum Moș Crăciun nu există nici măcar în Irak, la Nassiriya, mai ales când alde Gâdea și propaganda cu epoleți se jură că l-au văzut și arăta ca John Rambo, a știrbit non-evenimentul publicării unui fișier PDF a cărui promovare liberală ne-a costat pe toți circa 2,5 milioane de euro: „cartea” lui Ciucă.

Citiți continuarea pe Panorama.

INTERVIURILE HotNews.ro