Sari direct la conținut

SONDAJ LIVE: Ar trebui să se revină la calendarul obișnuit de Bacalureat?

Rezultate simulare BAC 2024 , Foto: Inquam Photos / Adrian Piclisan
Rezultate simulare BAC 2024 , Foto: Inquam Photos / Adrian Piclisan

Pentru prima dată în istoria recentă a învățământului din România, probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor fi date la început de iunie, în timpul anului școlar. Absolvenții claselor a XII-a vor susține examenul mai devreme cu câteva săptămâni decât până acum, în timp ce elevii care nu sunt în ani terminali vor merge încă la școală. 

Anul școlar se încheie în 20 iunie pentru majoritatea elevilor. Cei care vor da BAC-ul încheie cursurile pe 6 iunie, iar patru zile mai târziu, pe 10 iunie, vor începe probele scrise ale examenului. 

Probele de competențe le vor susține în perioada ianuarie-februarie 2025, deci tot în timpul anului școlar. 

Modificarea calendarului examenului de bacalaureat a fost decisă de ministrul Educației, Ligia Deca, prin ordinul privind structura anului școlar 2024-2025.

În ultimii ani, probele scrise de la examenul de BAC au avut loc la finalul lunii iunie sau chiar la începutul lunii iulie, deci susținerea lor la început de iunie este o premieră. 

Decizia ca BAC-ul să fie susținut mai devreme a fost criticată de 37 de profesori de la Colegiul Național „Sfântu Sava”, care au spus că măsura transformă examenul de la finalul clasei a XII-a într-un „fiasco”. 

INTERVIURILE HotNews.ro