Sari direct la conținut

Examenul de rezidențiat nu se modifică, anunță Ministerul Sănătății după consultări cu studenții

Examenul de rezidențiat nu se modifică, anunță Ministerul Sănătății după consultări cu studenții
Examen. Foto: Claraaa / Dreamstime.com

Majoritatea studenților nu erau de acord cu modificarea examenului de rezidențiat în forma propusă de Ministerul Sănătății la finalul lunii august. 

Propunerea era, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență, ca examenul de rezidențiat să se modifice din 2026. Examenul urma să se organizeze în patru subdomenii, față de trei domenii, cum este acum, conform Edupedu.ro

Studenții nu au fost însă de acord cu propunerea. 

„În urma discuțiilor dintre ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și reprezentanții studenților, s-a ajuns la un acord privind susținerea punctului de vedere majoritar al studenților de a continua organizarea concursului de rezidențiat prin concurs unitar, național, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice”, a anunțat, marți, Ministerul Sănătății. 

Instituția susține prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni la 1 an. 

„Reprezentanții studenților au apreciat, de asemenea, modificarea recent adoptată de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, care permite recunoașterea stagiilor de practică efectuate în străinătate direct de către coordonatorul de rezidențiat din centrul în care aceștia își desfășoară activitatea”, mai precizează ministerul condus de Alexandru Rafila.

INTERVIURILE HotNews.ro