Sari direct la conținut

Kamala Harris denunță „motivațiile politice” ale magistratului care a comentat despre memoria lui Biden

HotNews.ro
Kamala Harris, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Kamala Harris, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Vicepreședinta americană Kamala Harris a denunțat vineri „motivațiile politice” ale procurorului special Robert Hur, care a comentat joi „memoria slabă” și vârsta lui Joe Biden, potrivit AFP.

Raportul magistratului, publicat la finalul unei anchete privind documente clasificate aflate în posesia președintelui american, este „în mod clar motivat politic”, a declarat Kamala Harris, ea însăși fost procuror, în fața presei la Casa Albă.

Preşedintele american Joe Biden, vizibil furios, a afirmat joi seară într-un discurs la televiziune că nu are probleme de memorie.

„Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie”, a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat data morţii fiului său Beau. „Cum naiba îndrăzneşte?”, a spus el.

Procurorul special însărcinat cu anchetarea acuzaţiilor de gestiune defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden a decis să nu recomande urmărirea penală într-un raport publicat joi, care îl descrie pe preşedintele american drept „un bărbat în vârstă cu o memorie slabă”.

În raportul său de 388 de pagini, procurorul special menţionează în special un interviu de cinci ore, pe parcursul a două zile, cu Joe Biden, în cursul căruia a observat că „memoria lui s-a înrăutăţit”.

„Nu îşi mai aducea aminte când a fost vicepreşedinte”, nemaiştiind exact în ce an a început ori s-a încheiat mandatul său, nici exact anul morţii fiului său cel mare Beau, a scris procurorul.

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro