Sari direct la conținut

Un mesaj intern al Ambulanței spune că în zilele următoare va fi activat un plan roșu. „E un exercițiu, dar nu putem spune mai multe, e făcut împreună cu americanii”

Un mesaj intern al Ambulanței spune că în zilele următoare va fi activat un plan roșu. „E un exercițiu, dar nu putem spune mai multe, e făcut împreună cu americanii”
Fotografie ilustrativă. Foto: LCV / Shutterstock

Înalți oficiali ai sistemului de urgență au confirmat pentru HotNews că în perioada 19-21 septembrie „se va testa capacitatea de reacție a angajaților serviciilor de urgență”. „Nu putem însă spune mai multe, e făcut împreună cu americanii”. 

Angajații Ambulanței București-Ilfov au fost anunțați prin intermediul unui mesaj intern, despre care HotNews a aflat, că în zilele următoare ar putea fi activat un Plan roșu de intervenție, „având în vedere contextul intern și internațional”. Unii dintre oameni s-au alertat. Conducerea Ambulanței a revenit cu un mesaj și a spus că e vorba de „un exercițiu internațional cu scenarii de «risc în risc» pentru a putea vedea capacitatea României în situații de urgență”.

Lucrătorii a fost îndemnați să rămână în preajma stațiilor de ambulanță.

Întrebați de redacție, doi importanți oficiali din sistemul de urgență au confirmat. Ei spun spun că va fi vorba despre un exercițiu programat la nivel de MAI.

Scopul este testarea capacității de reacție a personalului din serviciile de urgență. Cât de repede ajung de acasă, cât de repede se mobilizează sistemul în cazul unei urgențe nespecificate deocamdată.

De altfel, ambii oficiali au solicitat să nu fie identificați. „Nu putem însă spune mai multe, e făcut împreună cu americanii, e un exercițiu”, a explicat unul dintre ei, la curent cu subiectul. 

Astfel de simulări în serviciile de urgență au loc periodic, susțin oamenii citați.

Detalii despre acest exercițiu urmează să fie comunicate public în zilele următoare, au mai spus reprezentanții autorităților.

INTERVIURILE HotNews.ro