Sari direct la conținut

Alertă meteo de ploi torențiale și vânt puternic. HARTA zonelor vizate de codurile galbene

HotNews.ro
Alertă meteo de ploi torențiale și vânt puternic. HARTA zonelor vizate de codurile galbene
Ploi în România. Grafică: Ion Mateș / Hotnews. Surse imagini: Shutterstock

Meteorologii au emis joi mai multe avertizări de vreme rea valabile pe parcursul zilei de joi. Pe litoral, sunt prognozate ploi torențiale și vânt puternic până vineri.

Un cod galben de ploi însemnate cantitativ este în vigoare joi, 19 septembrie, până la ora 21.

În intervalul menționat, în județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp, potrivit ANM.

Tot până joi seară la ora 21 este valabilă o atenționare cod galben de vânt puternic.

În intervalul menționat, în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h.

De asemenea, va fi Cod galben de vânt puternic, pe litoral, şi averse însemnate cantitativ local în judeţul Constanţa, de joi, 19 septembrie, de la ora 21.00, până vineri, 20 septembrie, la ora 18.00.

În intervalul menţionat, pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50…55 km/h şi temporar 60…65 km/h. Local în judeţul Constanţa, în prima parte a nopţii vor fi averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp.

INTERVIURILE HotNews.ro