Sari direct la conținut

Gluma lui Ciolacu după ce Nicolae Ciucă a spus că nu l-ar numi premier dacă va ajunge președinte / Ironii și la adresa lui Iohannis – VIDEO

HotNews.ro
Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a glumit vineri pe seama declarației făcute de liderul PNL, Nicolae Ciucă, care a spus că nu-l va numi premier pe Ciolacu dacă va ajunge președinte. „E și normal, pentru că dânsul nu o să câștige”, a declarat liderul PSD, după vizita la fabrica Nokian Tyres din Oradea.

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat din nou convingerea că va fi nevoie de o Coaliție de guvernare.

„Consider că următorii cel puțin 4 ani vor fi cei mai importanți ani pentru Romania și va fi cea mai mare creștere în dezvoltare și economie. Și sunt ferm convins că niciun partid nu va avea 50%, deci se va face o Coaliție de guvernare. Cum va fi această coaliție e în funcție de votul românilor, în funcție de cât ia fiecare partid în parte.

Și am zis foarte clar că dacă românii vor decide să fiu președintele României, eu cred că este corect ca celălalt partid politic care va constitui coaliția cu PSD să dea primul ministru”, a declarat Ciolacu.

În acest context, liderul PSD a fost întrebat cum comentează afirmațiile lui Nicole Ciucă, care a spus recent că nu l-ar numi premier pe Ciolacu dacă va fi ales președinte.

„E și normal, pentru că dânsul nu o să câștige”, a răspuns Ciolacu, provocând râsetele colegilor de partid prezenți la conferința de presă.

„Am înțeles că ține săptămânal conferințe de presă, merge la televiziuni”

Liderul PSD a fost întrebat și dacă l-ar numi premier pe Nicolae Ciucă sau pe Klaus Iohannis, în eventualitatea în care va fi ales președinte. „Pe cine să pun?! Nu cred că e interesat domnul președinte de o asemenea funcție”, a răspuns Marcel Ciolacu, spre amuzamentul celor prezenți.

La începutul conferinței de presă, liderul PSD a fost întrebat și dacă este de părere că ar fi normal ca Iohannis să-și facă și campanie electorală, dacă va candida la parlamentare.

„Nu știu, întrebați-l pe domnia sa. Am înțeles că ține săptămânal conferințe de presă, merge la televiziuni și cred că sigur îl veți putea întreba”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a fost întrebat și despre proiectul de lege care să-i permită lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare.

„O să mă exprim în cadrul PSD. Am convocat deja luni o ședință. O să stau de vorbă cu colegii mei și o să-mi spun foarte clar punctul de vedere în cadrul partidului. În principiu este corect ca orice om să poata candida. Nu trebuie cineva să obtureze un drept constituțional. Cel mai important este să respectăm Constituția”, a spus Ciolacu.

După ce o jurnalistă i-a replicat că un vot pentru acest proiect PNL ar însemna și un vot pentru Klaus Iohannis, liderul PSD a ținut să sublinieze că nu l-a votat niciodată pe acesta.

„Stați așa. În primul rând, nu l-am votat niciodată pe Klaus Iohannis și nici n-o să-l votez. În al doilea rând, nu știți cum voi vota luni. Și în al treilea rând, nu v-am făcut nimic”, a spus Ciolacu, stârnind râsete la conferința de presă.

PSD a anunţat că va convoca, luni, Biroul Permanent Naţional, în cadrul căruia se va discuta printre altele și despre proiectul de lege depus de PNL care i-ar permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie. Inițiativa PNL are nevoie și de voturile PSD pentru a fi adoptată.

Inițiativa liberalilor are un singur articol și este dedicată unei singure persoane: Klaus Iohannis. Fără aprobarea acestei modificări legislative, președintele nu ar avea dreptul legal să candideze.

INTERVIURILE HotNews.ro